Hlavní obsah

Hejtman Řihák jednal o příbramském obchvatu, řešit se bude i petice občanů Březových Hor

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se ve čtvrtek 27. března setkal s Jiřím Mayerem, pověřeným řízením Ředitelství silnic a dálnic ČR. Jednání se účastnili také ředitel Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje Zdeněk Dvořák, příbramský místostarosta Ivan Šedivý či radní Juraj Molnár.

Foto: Jiří Kubík

jednání hejtmana Řiháka se zástupci ŘSD a města Příbrami

Článek

„Jednali jsme o silnicích I. třídy, dálnicích a rychlostních komunikacích ve Středočeském kraji, které jsou v majetku státu. Naším zájmem je, aby se stát prostřednictvím ŘSD staral o tyto silnice dobře a budoval další úseky. Jednali jsme i o situaci na Příbramsku. Město Příbram je třetím největším městem v našem kraji a přitom ještě nemá silniční obchvat. A co hůř – ještě se ani nezačal stavět. Tranzitní doprava je zde vedena přímo historickým centrem. Proto je třeba tuto situaci co nejdříve řešit,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

V současné době začaly přípravné práce na 1. a 2. etapě výstavby jihovýchodního obchvatu města Příbrami. ŘSD nechává zpracovat projektovou dokumentaci k územnímu řízení pro 1. etapu příbramského obchvatu, do které se zapracují všechny požadavky, které byly na tuto stavbu vzneseny. Probíhá také obnova EIA.

„Zabývali jsme se také peticí obyvatel Březových Hor, kteří si oprávněně stěžují na neúnosnou dopravní zátěž a z ní vyplývající hluk v Rožmitálské ulici. Tuto petici projedná v nejbližší době zastupitelstvo města Příbrami, jehož jsem členem a poté ji předá k řešení kompetentním orgánům,“ uvedl hejtman Josef Řihák.

Pověřený ředitel ŘSD Jiří Mayer informoval hejtmana Josefa Řiháka o projektech, které chce správce státních komunikací ve středních Čechách zahájit v letošním roce.

„Především bude v nejbližší době zahájena výstavba obchvatu města Mělník. ŘSD také letos vypíše tendr na zhotovení pokračování rychlostní silnice I/4 Strakonické v úseku od křižovatky Skalka k budoucímu mimoúrovňovému křížení u obce Háje. Stavbu konečně schválila nová Vláda ČR. Pokud vše půjde hladce, výstavba této důležité komunikace by mohla začít ještě letos. A v neposlední řadě chystá ŘSD opravu silnice I/66 v Příbrami od náměstí TGM ke křižovatce s ulicí Riegrovou,“ konstatoval hejtman Josef Řihák.

Pověřený ředitel ŘSD a středočeský hejtman spolu také mluvili o stavu mostů ve středních Čechách. „Pokud ŘSD opravuje nějaký most, doprava se přesune na krajské silnice II. a III. tříd. Nákladní auta nám pak na těchto objízdných trasách neúměrně zatěžují mosty v majetku kraje. Naším cílem je najít společně řešení, jak financovat rekonstrukce těchto dopravních staveb. Na problému spolupracujeme nejen s ŘSD, ale také se Státním fondem dopravní infrastruktury ČR a s Ministerstvem dopravy ČR,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám