Hlavní obsah

Běžkaři se dočkali, ve Velkých Karlovicích v sobotu začali upravovat stopy

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci běžeckého lyžování ve Velkých Karlovicích se konečně dočkali. Po pozvolném nástupu zimy, která byla v prvních týdnech mimořádně chudá na přírodní sníh, napadlo v obci od čtvrtku do soboty zhruba 15 centimetrů sněhu, což umožnilo zpřístupnit první stopy pro běžkaře.

Foto: Marek Bača

Sněžení poslední dnů přineslo do Velkých Karlovic dobré podmínky pro běžkování. Na snímku sobotní stav ve stopě mezi hotely Lanterna a Galik.

Článek

Od sobotního rána je sjízdná velmi oblíbená stopa od centra obce přes Machůzky až k hotelu Galik a také další trasy a okruhy v celkové délce 19 kilometrů. Jsou protažené skútrem a běžkaři ještě musí dát pozor na místa, kde je vidět tráva.

Nově se dá jezdit také ve stopě pod hotelem Horal u sjezdovky Horal, v prostorách odpaliště místního golfového hřiště.

Další stopy budou upravovány v návaznosti na další sněžení.

Současné počasí každopádně posílilo šance na kvalitní podmínky pro blížící se závody na běžkách ve Velkých Karlovicích - Karlovskou padesátku, plánovanou na 13. února, a Noční stopu Valachy, úvodní závod seriálu VALACHY TOUR 2016 a také pro Školu běžeckého lyžování a akci Sněhové sochy, které se budou konat poslední víkend v lednu.

Obec Velké Karlovice patří k vyhlášeným baštám běžeckého lyžování ve Zlínském kraji. Přímo v obci, v údolí, bývá při ideálních sněhových podmínkách upravováno na 40 kilometrů tras na 13 okruzích, které udržuje obecní úřad. Na tuto síť navazuje dalších 50 kilometrů tras na okolních hřebenech.

Reklama

Výběr článků

Načítám