Hlavní obsah

Liberecké Centrum Amelie sbírá vánoční ozdoby a dekorace na pomoc nemocným

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberecké Centrum Amelie znovu sbírá vánoční ozdoby a dekorace, výtěžek z jejich prodeje pak pomůže nemocným s rakovinou a jejich rodinám. Benefiční sbírka se koná již popáté, končí 30. listopadu. Zapojit se může každý, kdo daruje nepotřebnou vánoční výzdobu, nebo ji naopak nakoupí.

Foto: Profimedia.cz

Výtěžek z prodeje ozdob pomůže nemocným s rakovinou a jejich rodinám.

Článek

„Sbírka již několik let pomáhá financovat služby nemocným i jejich blízkým, kteří přicházejí do Amelie, protože jim do života vstoupila rakovina. Přicházejí na individuální konzultace s psychologem nebo sociálním pracovníkem, hledají informace, kontakty, ale třeba i další lidi, se kterými mohou sdílet své radosti i strasti. Nemoc jim vše mění, nemohou pracovat, řeší léčbu a péči, často by na služby ani neměli, proto je bezplatnost služeb Amelie důležitá,“ vysvětluje sociální pracovnice Centra Amelie v Liberci Renata Kotúčková.

Předměty do sbírky mohou lidé až do 30. listopadu přinést přímo do Centra Amelie v Krajské nemocnici Liberec, do Krajské vědecké knihovny v Liberci a nově také do informačního centra na náměstí v Chrastavě. Prodávat je pak budou dobrovolníci v libereckém OC Forum od 8. do 14. prosince u stánku Amelie.

Lidé tak mohou pořídit nové dekorace a ozdoby za rozumnou cenu, udělat jiným radost, ale také pomoci lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci kvůli nemoci svojí nebo někoho blízkého.

S dětmi k lékaři nebo vyzvednout nákup. Iniciativa půjčuje ženám v nouzi auta zdarma

Styl

Výtěžek sbírky pomáhá financovat také nejrůznější aktivizační činnosti pro nemocné, jako například plavání či zdravotní cvičení.

„Finance na provoz i personál centra zajišťujeme z nejrůznějších zdrojů a udržet služby nejen v Liberci je pro nás vysoká priorita, obzvláště když se plánuje snižování veřejných zdrojů, o jehož podobě dopředu nic nevíme. I proto je pro nás sbírka ozdob v Liberci důležitá. Snižuje totiž riziko, že bychom museli služby omezovat, což nechceme,“ dodala ke sbírce Michaela Čadková Svejkovská, ředitelka Amelie.

Amelie se již od roku 2006 věnuje psychosociální pomoci onkologicky nemocným a jejich blízkým, liberecké centrum působí od roku 2015 v prostorách Krajské nemocnice Liberec. Je doposud jedinou profesionální organizací, která v regionu poskytuje psychosociální služby komplexně a odborně všem dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým, a to bez rozdílu diagnózy, stadia onemocnění či pohlaví. Služby Centra Amelie jsou bezplatné.

Tradiční linecké cukroví podle receptu z rodinného cukrářství

Vánoce

Pomalu pečená svatomartinská husa

Vánoce

Může se vám hodit na Firmy.cz: Centrum Amelie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám