Hlavní obsah

Turecká polní kuchyně už vaří potřebným lidem ve Lvově

Polní kuchyně, kterou před několika týdny vyslal na pomoc ukrajinským uprchlíkům a lidem v tíživé situaci turecký úřad pro zvládání katastrof a mimořádných událostí (AFAD), po strastiplném putování už vaří jídlo potřebným ve Lvově.

Foto: Nariman El-Mofty, ČTK/AP

Kouř stoupající ze zasaženého skladu paliva ve Lvově

Článek

Své služby i s pětičlennou posádkou poskytuje lidem v nouzi na ukrajinském území už měsíc, poznamenal list Daily Sabah s tím, že AFAD už poslal také 21 kamionů potravin včetně surovin na vaření.

Pomohli Rumunům

Turecká polní kuchyně začala poskytovat své služby 12. března na rumunské hranici, přes niž se tou dobou valily tisíce uprchlíků denně.

Ve Lvově vzniká městečko ze stavebních buněk pro lidi, kteří přišli ve válce o domov

Bydlení

Setrvala zde týden a pak se vydala do Lvova, kde od 20. března poskytuje teplé jídlo především vnitřně vysídleným Ukrajincům.

Humanitární pomoc posílá na Ukrajinu také turecký Červený půlměsíc, který ve spolupráci s ministerstvem zdravotnictví a nevládními organizacemi vypravil už 46 kamionů s přívěsy.

Dvě třetiny ukrajinských dětí jsou po invazi mimo domov, zaznělo na RB OSN

Válka na Ukrajině

První plně naložené nákladní vozy podle listu vyrazily už 27. února, čtyři dny po začátku ruské invaze, stejně jako dva týmy, které tureckou humanitární pomoc koordinují s ukrajinskými úřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám