Hlavní obsah

Rusové pocítí, že jim nezbývá čas. Zelenskyj potvrdil zahájení protiofenzivy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu potvrdil dlouho očekávanou protiofenzivu ze strany ukrajinské armády. „Probíhá protiofenziva a obranné akce. A myslím, že to pocítíme,“ uvedl v sobotu Zelenskyj po setkání s kanadským premiérem Justinem Trudeauem.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Jsem každý den v kontaktu s našimi veliteli. Všichni jsou nyní pozitivně naladěni. Tak to řekněte Putinovi…,“ cituje Zelenského Ukrajinska pravda. Dodal také, že nedůvěřuje telegramovým kanálům a Putinovi.

Slova ruského prezidenta, který se v pátečním videu nechal slyšet, že „protiofenziva začala, ale pokusy o její zahájení selhaly s velkými ztrátami,“ ohodnotil Zelenskyj jako „zajímavá“.

Protiofenziva začala a nedaří se, uvedl Putin

Válka na Ukrajině

„Rozhodně lze konstatovat, že ukrajinská ofenziva začala, a nasazení (ukrajinských) strategických záloh tomu nasvědčuje,“ řekl novinářům v pátek Putin a dodal: „Nepřítel neměl úspěch v žádném ze sektorů.“

Podle Putina všechny ofenzivní pokusy ukrajinských ozbrojených sil selhaly, jejich útočný potenciál ale ještě není vyčerpán.

Foto: Host Photo Agency, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Kdo je Putin?

Podle serveru BBC na tiskové konferenci Zelenskyj krčil rameny, zvedal obočí a předstíral, že neví, kdo Putin je.

Zelenskyj dále uvedl že je důležité, aby „Rusové pocítili, že už jim nezbývá příliš času“.

Trudeau přivezl do Kyjeva vojenskou pomoc za osm miliard korun

Zahraniční

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám