Hlavní obsah

Ruský byznysmen nabízí generálům milion dolarů za Putinovu hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský byznysmen Alex Konanychin žijící a podnikající v USA nabídl odměnu milion dolarů tomu, kdo svrhne ruského prezidenta Vladimira Putina. Konanychin to napsal na sociální síti LinkedIn s tím, že je Putin hledán pro „masovou vraždu“, a to „živý, nebo mrtvý“.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Slibuju vyplatit jeden milion dolarů důstojníkům, kteří naplní svou ústavní povinnost a zatknou Putina v souladu s ruským i mezinárodním právem,“ napsal Konanychin podle listu The Jerusalem Post a Kyiv Post v příspěvku, který ale momentálně není dostupný. Možná proto, že ho odstranil LinkedIn nebo sám autor.

Putin je šílenec, řekla žena reportérovi Novinek v krytu kyjevského metra

Válka na Ukrajině

Příspěvek s příslibem odměny Rus umístil i na Facebook, ten mu ho ale smazal.

„Jako etnický Rus a ruský občan cítím morální povinnost zapojit se do denacifikace Ruska. Budu pokračovat v pomoci Ukrajině a jejím hrdinném úsilí odolat náporu putinových hord,“ dodal Konanychin.

Náporem putinových hord měl ruský podnikatel na mysli ruskou invazi na Ukrajinu, která začala ve čtvrtek časně ráno a dosud pokračuje bojem o města a strategické cíle po celé zemi.

Chtěl bych se omluvit, invazi jsme nevěřili. V Kyjevě vystoupili ruští zajatci

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám