Hlavní obsah

Putin se nedožije konce války, zaznělo v ruské televizi

Moskva

Válka na Ukrajině se odehrává v příliš pomalém tempu, a pokud se to nezmění, nedožije se současné vedení Kremlu v čele s prezidentem Vladimirem Putinem jejího konce. Ve vysílání ruské státní televize to v neděli řekl politolog Sergej Michejev.

Foto: Sputnik, Reuters

Vladimir Putin na snímku z 23. února 2023

Článek

„Pokud budeme pokračovat tímto způsobem a v tomto tempu, vy ani já se nedožijeme žádných úspěchů,“ sdělil hostům propagandistického pořadu. „Buďme k sobě upřímní, nedožije se ho ani naše vedení. Pokud budeme postupovat touto rychlostí, bude válka trvat desítky let,“ dodal Michejev.

Nabídl také řešení, které by válku na Ukrajině urychlilo. Tkví podle něj v tom, že by ruská armáda měla útočit na dopravní uzly, velitelství a místa, která Ukrajině umožňují zvát do země světové delegace. Návštěvy státníků totiž podle Michejeva poskytují důležitou informační i politickou podporu Kyjevu a ukrajinským obyvatelům.

Putina nakonec zabije někdo z nejvěrnějších, předpovídá Zelenskyj

Válka na Ukrajině

„Naše pozice se značně zhoršila. Buďto se posuneme kupředu, přestaneme imitovat suverenitu a dosáhneme skutečných úspěchů, nebo se stáhneme s obrovským selháním,“ dodal politolog.

S moderátorem pořadu Vladimirem Solovjovem se ale shodli na tom, že takový konec by byl nepřípustný vzhledem k budoucnosti země. „Nikdo by s námi nevyjednával. Roztrhali by nás a zničili až do úplného konce,“ přitakal Solovjov.

„Musíme přestat akceptovat pravidla hry, která na nás byla uvalena. Pokud nezpůsobíme potíže zemím, které Ukrajinu podporují, žádného úspěchu se nedočkáme,“ dodal Michejev.

Ukrajinský zajatec zastřelený Rusy se jmenoval Tymofij. Video brutální vraždy z něj udělalo symbol hrdinství

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám