Hlavní obsah

Na Krym neustále proudí ruská technika i vojáci. Svědčí to o výrazných ztrátách na frontě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Džankoj

Ruská armáda čelí na frontě obrovským ztrátám, kvůli čemuž svoji válečnou mašinerii musí nestále doplňovat o novou vojenskou techniku i muže. Ukrajinské partyzánské hnutí Ateš monitoruje situaci na Krymu, do jehož hlavního železničního uzlu, města Džankoj, stále přicházejí noví ruští vojáci a přijíždí další vojenská technika, která následně směřuje na frontu. Hnutí o tom informovalo na Telegramu.

Foto: Profimedia.cz

Ruští vojáci v Moskvě při skládání přísahy. Ilustrační foto

Článek

„Naši agenti zaznamenali (nákladní vozidla) KAMAL, Ural a (vojenský) personál na železniční stanici v Džankoji,“ píše hnutí Ateš ve svém příspěvku na Telegramu, ke kterému připojilo fotodokumentaci.

„Agenti rovněž uvádějí, že personál okupantů přijíždí stále pravidelně. Z toho vyplývá, že mají stálý nedostatek personálu, což svědčí o značných ztrátách na frontě,“ uvedlo hnutí.

Hnutí dále sdělilo, že kromě monitoringu situace na Krymu se zapojuje i do obrany proti ruské armádě a při osvobozování dočasně okupovaných území.

„Naši lidé na okupovaných územích pokračují v boji proti okupantům a poskytují pomoc při osvobozování ukrajinských území od bažinaté hordy,“ píše hnutí na Telegramu.

Pokračující boje

Ukrajinský generální štáb v pondělí ráno ve svém pravidelném hlášení uvedl, že se ruské jednotky během posledních 24 hodin snažily proniknout ukrajinskou obranou například u Avdijivky a Marjinky. Podle štábu se dále na frontě odehrálo celkově 74 střetů a více než 110 měst a obcí bylo navíc pod dělostřeleckou palbou.

Ruská armáda v noci na pondělí také zaútočila osmi bezpilotními šáhidy, které podle ukrajinských vzdušných sil vypustila z města Primorsko-Achtars. Okupanti dále vypálili jednu raketu Iskander z Voroněžské oblasti. Všechny útoky se podle Ukrajinců podařilo odrazit.

Ruští diverzanti zabili v Sumské oblasti dva civilisty, hlásí Ukrajina

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám