Hlavní obsah

Moskva viní Ukrajinu z vývoje jaderných a biologických zbraní stále častěji

Podle britských tajných služeb Rusko viní Ukrajinu z vývoje jaderných a biologických zbraní stále častěji. Tato tvrzení sice nejsou nová, ale od konce února jsou šířena stále silněji.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Vladimir Putin

Článek

Podle britského ministerstva obrany je to proto, aby obviněními Moskva dodatečně ospravedlnila invazi do sousední země. Pravdivosti ruských nařčení přitom nic nenasvědčuje.

Skandální instrukce zaměstnancům OSN: Nemluvte o válce

Válka na Ukrajině

Moskva už dříve oznámila, že rozšíří útoky na objekty ukrajinského zbrojního průmyslu. V pondělí ruské ministerstvo obrany uvedlo, že na Ukrajině existuje síť biologických laboratoří, které pracují na objednávku amerického ministerstva obrany. Mezinárodní experti na ověřování faktů ale podle agentury DPA tato tvrzení dávno vyvrátili.

Na Ukrajině působí ruská tajná služba, podle armády se tam také rabuje

Evropa

Rusko označuje útočnou válku proti Ukrajině jako speciální vojenskou operaci. Šéf Kremlu Vladimir Putin ji původně zdůvodnil tím, že nacionalistická uskupení na východě Ukrajiny páchají genocidu na ruských občanech. Kromě toho podle něj Ukrajina pracuje na vývoji jaderných zbraní. Ani pro tato tvrzení nejsou žádné důkazy, upozornila DPA.

Šíří se falešná tvrzení, že válka na Ukrajině je mystifikace a oběti jen herci

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám