Hlavní obsah

Hačikó z Makarova čeká na své pány už měsíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úsloví „věrný jako pes“ sedí jako ulité pro srdcervoucí příběh z vesnice Makarov nedaleko Kyjeva, kterou zasáhla válka. Rini, pes plemene akita-inu, téměř měsíc čeká na prahu domu bývalých majitelů. Oba přišli o život.

Foto: Foto Twitter Oleksiy Goncharenko

Věrný Rini před domem svých pánů.

Článek

Televize Sky News uvedla, že majitel narukoval a šel bojovat na východ Ukrajiny, Tatjana přišla o život ve vesnici. Mezi místními se proslýchá, že ji zabil jeden z čečenských bojovníků, který ji znásilnil a pak ubodal.

Čtyřnohý mazlíček na ni však stále čeká na prahu na verandě a odmítá odejít.

Dobrovolníci se pokoušeli psa odvézt do útulku, ale on odmítal kamkoli jít. Proto pro něj hledají novou rodinu, aniž by musel opustit známé prostředí. Naštěstí pes alespoň přijímá jídlo, které mu přinesou.

Drobný pes Patron vyhledal na Ukrajině už desítky výbušných zařízení

Koktejl

Příběh z nádraží

Zvíře si na sociálních sítích vysloužilo přezdívku Hačikó z Makarova podle psa, který se zhruba před sto lety proslavil svou neochvějnou oddaností vůči svému majiteli, a to i po jeho smrti.

Legendární Hačikó každý den doprovázel svého pána, profesora Eizabura Uena na cestě do práce a odpoledne opět vyčkával na nádraží, aby ho přivítal. Když se pán jednoho dne z práce nevrátil, jeho věrný pes na něj nikdy nepřestal čekat.

FOTO: Domácí mazlíčci prchají z válečné Ukrajiny se svými majiteli

Válka na Ukrajině

Hačikův osud se dočkal dvou filmových zpracování: japonského Věrný pes Čiko z roku 1987 a upraveného hollywoodského Hačikó, příběh psa z roku 2009 s Richardem Geerem v roli univerzitního pedagoga.

Reklama

Výběr článků

Načítám