Hlavní obsah

Drobný pes Patron vyhledal na Ukrajině už desítky výbušných zařízení

Čtyřnohým pomocníkem se pochlubila ukrajinská Státní pohotovostní služba. Pes Patron podle ní od začátku ruské invaze na Ukrajinu v tamní Černihovské oblasti úspěšně vyhledal už téměř 90 výbušných zařízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Pes hrdina: Během invaze odhalil na Ukrajině téměř 90 výbušninVideo: AP

 
Článek

Záběry dvouletého teriéra z plemene Jack Russel, které poskytla agentura AP, zveřejnila ukrajinská Státní pohotovostní služba minulou sobotu. Pes je na nich společně se svými lidskými kolegy zachycen při práci, která přispívá k záchraně životů.

„Novinky od Patrona! Náš vojenský pes – maskot černihovských pyrotechniků – pokračuje ve službě! Od začátku války zneškodnil už téměř 90 výbušných zařízení. Děkujeme ti, kamaráde, za neúnavnou práci!” uvedla služba.

Zvířecí hvězda internetu opustila Ukrajinu

Koktejl

Nevyprovokovaná ruská invaze na Ukrajinu trvá už měsíc. Zemřely tisíce lidí - vojáků i civilistů - a to včetně více než stovky dětí. O domov přišlo téměř 10 milionů Ukrajinců, ze země utekly tři miliony lidí.

České ministerstvo vnitra doposud udělilo Ukrajincům prchajícím před válkou 222 847 speciálních víz. Cizinecké policii se nahlásilo 119 768 osob.

O tvář ho připravila ruská bomba. Slovenští chirurgové ji ukrajinskému chlapci vrátili

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám