Hlavní obsah

Jak vypadá český Chuck Norris? S legendárním kovbojem prožil 30 let

Jeho hlasem promlouvá Chuck Norris, Robert de Niro nebo pan Krabs ze seriálu SpongeBob v kalhotách. Petr Pospíchal je ale především dabingovým režisérem. O obsazování herců, vtipech Chucka Norrise nebo vulgarismech ve filmu mluví v podcastu V českém znění, kam si jej pozval dabér Richard Wágner.

V českém znění: Petr PospíchalVideo: Novinky

 
Článek

Témata dnešního dílu:

  • Dabování Chucka Norrise
  • Dva tisíce vtipů
  • Vulgarity Roberta De Nira
  • O režírování dabingu

Hlasujte pro podcast V českém znění v soutěži Podcast roku a vyhrajte zajímavé ceny. Hlasovat můžete až do 5. června 2023. Děkujeme!

Jednou z jeho nejvýraznějších dabingových rolí je namlouvání herce Chucka Norrise. Ačkoliv si žádný z mnohých vtipů o něm nepamatuje, přiznává Pospíchal, že je slýchá velmi často.

„Já bych řekl, že je to dobrý kovboj. Má svoje charisma, byť nevypadá jako playboy. A tím, jak žije a o čem točí? Myslím, že to vypovídá o jeho charakteru, jeho postavě i o něm jako o člověku,“ přemýšlí Pospíchal, který by se s Norrisem jednou rád setkal.

Dalším velikánem, kterého Pospíchal dabuje, je Robert De Niro. Z jeho filmů si nejvíce oblíbil komedii Stážista, ve které se De Niro místo důchodu vrhne do práce pro módní web.

Univerzální hlas z tureckých telenovel se proslavil díky německému herci

V českém znění

„Mě se osobně se dotýká, vzhledem k tomu, že jsme s Robertem De Nirem spolu zestárli. Film je moc hezky udělaný a velmi rád ho dabuji,“ říká o komedii Stážista Pospíchal.

De Niro je ve filmovém světě známý také častým používáním vulgarismů. Ty Pospíchalovi jako dabérovi nevadí, přiznává ale, že sprostá slůvka musí do textu sedět.

Kromě samotného dabování je Pospíchal rovněž úspěšných dabingových režisérem. V podcastu se tak rozpovídal o obsazování herců a celém procesu tvorby českého znění. Z jeho vyprávění nelze vynechat akční sci-fi Armageddon, které je se svými asi 220 postavami nejnáročnějším filmem, který dostal na starost.

Cítí při sledování nadabovaných filmů profesní deformaci? A jak si jako režisér vybírá herce? Na celý rozhovor se podívejte na videu, poslechnout si ho můžete i v audio přehrávači v úvodu článku.

Posloucháte rádi podcasty? Pak se zapojte do hlasování v soutěži Podcast roku, dejte hlasy svým favoritům a vyhrajte zajímavé ceny.

Budeme rádi, pokud podpoříte naše podcasty.

Hlasovat můžete až do 5. června zde.

Děkujeme!

Reklama

Výběr článků

Načítám