Hlavní obsah

Český Pán zla a princ dvojí krve si vyměnili role, byli jsme u toho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní sága Harryho Pottera má zástupy fanoušků, kteří se začátkem září sešli na festivalu Lexicon. V rámci programu se naživo představil i Richard Wágner s podcastem V českém znění. Jeho hosty byli Aleš Procházka a Miroslav Táborský, kteří propůjčili své hlasy ikonickým postávám z kouzelnického světa – Severusi Snapovi a Lordu Voldemortovi. Zavzpomínali na své začátky a zkusili si i vyměnit role.

V českém znění s Procházkou a TáborskýmVideo: Novinky

 
Článek

Témata dnešního dílu:

  • Začátky u Harryho Pottera
  • Historky z natáčení
  • Deníky Alana Rickmana

Aleš Procházka vypráví o nekončících castingových kolech a umaštěném čaroději v černém hábitu, kterého měl dabovat. Z režie dostával celou řadu doporučení, v hlavě mu však utkvělo jedno jediné, se kterým pracoval po dobu celé série Harryho Pottera.

„Profesor Snape mluví, jako by o nic nešlo, ale přitom by chtěl rozdrtit golfový míček v ruce,“ líčí Procházka s úsměvem radu, kterou si vzal k srdci. O to větším překvapením bylo, když přišel do studia a na stole na něj čekal opravdový golfový míček.

Ty mudlovská šmejdko. Tohle je hlas kouzelnického padoucha Draca Malfoye

V českém znění

Miroslav Táborský se dostal k hlasu Lorda Voldemorta až v pátém díle. Nevěřícně glosuje o popularitě černokněžníka, i přes jeho věčnou nepřítomnost. „Snažil jsem se přizpůsobit, ale bylo to celkem jednoduché. O něm se akorát pořád mluví, ale on tam vlastně moc není,“ vypráví o svých dojmech z Pána zla.

V rámci podcastu si herci zkusili vyměnit hlasy postav, přehráli společně i nejznámější scény z kouzelnické ságy a odpověděli na otázky a přání publika.

Na celý rozhovor se podívejte na videu, poslechnout si ho můžete i v audiopřehrávači v úvodu článku.

Rozhovory Richarda Wágnera se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace.

Odebírejte pořad také na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz a zapněte si upozornění na nové díly.

Sledujte pořad také na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám