Hlavní obsah

Petr Jirmus: S Havlem zažil incident na koberci, z Nagana přivezl hrdiny

V osmdesátých letech patřil ke světové elitě akrobatických letců. Později přešel do dopravních letadel, jako pilot létal s prezidentem Havlem a vládním speciálem přivezl olympijské hrdiny z Nagana. Pilot Petr Jirmus má životopis skutečně nabitý, chtěl však být vždycky pilotem? Jaký zážitek má se psy Václava Havla? A co mu v životopise pilota chybí? Podívejte se na další epizodu Dobojována, kterou moderuje Lucie Černá. Poslechnout si ji můžete i v audiopřehrávači.

Nový díl podcastu Dobojováno: Petr JirmusVideo: Novinky

 
Článek
Petr Jirmus (*1957, České Budějovice)
V osmdesátých letech patřil k nejlepším akrobatickým letcům na světě. Dvakrát získal titul absolutního mistra světa, stejný počet titulů má i z mistrovství Evropy. Pětkrát byl také mistrem Československa. V roce 1985 se stal vítězem ankety Sportovec roku. O rok později s aktivním závoděním skončil. Později přesedlal do dopravních letadel, byl členem letky bývalého prezidenta Václava Havla a pilotem zůstává dodnes.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám e-mail na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám