Hlavní obsah

Filip Jícha: Drží unikátní prvenství, na absolutní vrchol se dostal ve dvou rolích

Po světě neběhá mnoho sportovců, kteří by dokázali vyhrát Ligu mistrů jako hráč i jako trenér. Jedním z nich je rodák ze Starého Plzence a bývalý nejlepší házenkář planety Filip Jícha, který je dalším hostem Dobojována. V upřímném rozhovoru s Lucií Černou přiznává, jak náročné je trénovat jeden z nejlepších týmů světa, vysvětluje, proč si zakazuje pověrčivost a vyzdvihuje důležitost pokory. Pusťte si ho na videu nebo v audio přehrávači.

DOBOJOVÁNO: Bývalý házenkář Filip Jícha Video: Novinky

 
Článek

Děvětatřicetiletý Jícha je jedním z nejlepších házenkářů historie. S německým Kielem vyhrál jako hráč sedmkrát Bundesligu, dvakrát Ligu mistrů, s českou reprezentací skončil osmý na mistrovství Evropy v roce 2010, kdy byl rovněž vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje a získal korunu krále střelců.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Na úspěšnou hráčskou kariéru navázal coby trenér. S Kielem hned v prvním roce vyhrál domácí soutěž i Ligu mistrů a navždy se tak zapsal do historie. Žádný jiný házenkář s jedním klubem nic podobného nedokázal.

V rámci sportovního podcastu Dobojováno však přiznává, že hranice trenérského úspěchu je velmi tenká. I proto přistupuje ke svojí pozici s pokorou. Proč se jako trenér snaží zbavovat své typické pověrčivosti a co se mu honilo v hlavě, když ve finále Ligy mistrů nastupoval proti „své” Barceloně?

DOBOJOVÁNO: Hořký konec, který zmrazil celý sportovní národ. Možnost odpovědět už Češi nedostali

Podcasty a pořady

Na rozhovor s bývalým házenkářem, kterému v Plzni před čtyřmi lety tleskaly během emotivní rozlučky tisíce lidí, se podívejte buď na videu, nebo si ho pusťte do sluchátek v audio přehrávači.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám