Hlavní obsah

Jiří Welsch: Z Holic se dostal až mezi světovou smetánku, ne všechno ale bylo vždycky růžové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Holic u Pardubic se dostal až do nejlepší basketbalové ligy světa, kde nastoupil i proti Michaelu Jordanovi. Jiří Welsch prožil za mořem velmi povedené období, nakonec se však po čtyřech letech vrátil do Evropy. V prvním díle sportovního podcastu Dobojováno promluvil mimo jiné o nepovedené výměně, olympijské senzaci, samotě, výchově mladých nebo vysoké škole. Celý díl naladíte v audio přehrávači pod videem.

DOBOJOVÁNO: Bývalý basketbalista Jiří Welsch Video: Novinky

 
Článek

V nejslavnější basketbalové lize NBA se doposud objevilo pět Čechů. Jedním z nich je Jiří Welsch, který na začátku tohoto století prožil dvě úspěšné sezóny v dresu Bostonu Celtics. Přes kompletní servis a prvotřídní péči však za mořem přišla i osamělost, kterou pomáhal překonat třeba seriálem Přátelé.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

DOBOJOVÁNO: Hořký konec, který zmrazil celý sportovní národ. Možnost odpovědět už Češi nedostali

Podcasty a pořady

V současné době se Welsch věnuje projektu CZ Academy, kde se snaží rozvíjet nejtalentovanější mladé basketbalisty. Po dlouhých letech si také mohl zalyžovat a začít si plánovat běžný den podle sebe.

Filip Jícha: Drží unikátní prvenství, na absolutní vrchol se dostal ve dvou rolích

Podcasty a pořady

Jak prožíval českou olympijskou senzaci, u které byl už jen v pozici televizního komentátora? Jak se cítil v týmu, kde byl jediný Evropan a běloch? Pomůže dostat další Čechy do NBA? A lituje dnes nepovedené výměny, která ho zřejmě stála prodloužení kariéry za mořem? Celý rozhovor, který moderuje Lucie Černá, si poslechněte v audio přehrávači.

Sportovní nadšenci, nažhavte sluchátka. Novinky spouští Dobojováno

Podcasty a pořady

Už za týden v Dobojovánu nabídneme rozhovor s bývalým fotbalovým brankářem Petrem Koubou, který zavzpomíná na stříbrné mistrovství Evropy v roce 1996, pohádkové roky v pražské Spartě nebo na krušné časy ve španělské lize.

Reklama

Výběr článků

Načítám