Hlavní obsah

Remigius Machura: Dopovat nám přišlo naprosto normální, bojkot olympiády zlomil celou generaci

Bývalý koulař Remigius Machura je mnohonásobným mistrem republiky, bronzovým medailistou z mistrovství Evropy a dnes se věnuje trénování na pražské Spartě. Je také jedním z mála československých sportovců, kteří otevřeně přiznali vědomé užívání dopingu. Proč podle něj nejde dělat „čistý“ sport? Měli sportovci za minulého režimu v oblasti dopingu na výběr? A jaké je to trénovat vlastní dítě? Podívejte se na další epizodu Dobojována, kterou moderuje Jakub Štěpánek. Poslechnout si ji můžete i v audioverzi.

DOBOJOVÁNO: Remigius MachuraVideo: Novinky

 
Článek
Remigius Machura (*1960, Rychnov nad Kněžnou)
Bývalý koulař, který téměř 30 let držel český rekord. Jeho výkon 21,93 metru z roku 1987 překonal až v roce 2017 Tomáš Staněk. Machura sedmkrát vyhrál mistrovství Československa, dvakrát byl druhý a jednou třetí. Bronz má také z mistrovství Evropy v roce 1982. V roce 1985 měl pozitivní dopingový test, který znamenal dvouletý distanc. Zajímavostí je, že jméno Remigius zdědil po svém otci a sám jej dal i svému synovi. Dnes se věnuje trénování mladých vrhačů v pražské Spartě.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám e-mail na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám