Hlavní obsah

Denisa Helceletová: Vystřídala několik disciplín, prohrávat ale neuměla v žádné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vrcholné atletice strávila Denisa Helceletová (dříve Rosolová) 16 let, za dobu své kariéry vystřídala hned několik disciplín. Je juniorskou mistryní světa ve skoku do dálky, později se stala vícebojařkou, ve kterém držela český rekord, věnovala se i běhu na 400 metrů, k němuž nakonec přidala i překážky. Na který závod nejraději vzpomíná? Proč si po rozvodu s tenistou Rosolem nechala jeho příjmení? A co je problémem dnešní mladé generace atletů? Podívejte se na další epizodu Dobojována, kterou moderuje Lucie Černá. Poslechnout si ji můžete i v audio verzi.

DOBOJOVÁNO: Bývalá atletka Denisa HelceletováVideo: Novinky

 
Článek
Denisa Helceletová (dříve Rosolová, rozená Ščerbová) *1986, Karviná
Bývalá česká atletka, která za dobu své kariéry vystřídala hned několik disciplín. V roce 2011 se stala v Paříži halovou mistryní Evropy v běhu na 400 metrů a o rok později vicemistryní Evropy v běhu na 400 metrů překážek. Startovala na čtyřech olympijských hrách (2004, 2008, 2012, 2016). Dnes vede kempy pro mládež, je vdaná za desetibojaře Adama Helceleta, se kterým má dvě dcery.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám e-mail na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám