Hlavní obsah

Tomáš Enge: Ve formuli 1 jsem byl první komunistický dítě, teď jezdím za pět litrů

V září roku 2001 se Tomáš Enge stal prvním Čechem, který dostal možnost postavit se na start závodu formule 1. Ve své kariéře však seděl snad ve všem, co má kola, a zúčastnil se nejprestižnějších závodů světa. Dostane se do seriálu F1 další Čech? Proč skončil se skoky na lyžích a vychovává doma závodníka? Podívejte se na další epizodu Dobojována, kterou moderuje Lucie Černá. Poslechnout si ji můžete i v audio přehrávači.

Dobojováno: Tomáš EngeVideo: Novinky

 
Článek
Tomáš Enge (*1976, Liberec)
Český automobilový závodník a doposud jediný český pilot formule 1. Stalo se tak v roce 2001 na okruhu v Monze. Do konce sezony odjel ještě další dva závody. V dalších letech startoval devětkrát na proslulém závodě 24 hodin Le Mans, v roce 2021 přidal start v Rallye Dakar. Dnes se stále věnuje automobilům a trénuje mladé jezdce.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám e-mail na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám