Hlavní obsah

O víkendu srazí teploty studená fronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli pátečnímu přechodu studené fronty přes naše území se o víkendu dočkáme poklesu teplot a zejména v sobotu místy i přeháněk. V úvodu příštího týdne se mírně oteplí a odpolední maxima se dostanou až ke 14 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry panoramatických kamer 3.11.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek se můžeme těšit na slunečné počasí, a to díky oblasti vysokého tlaku vzduchu, která bude postupovat dále do Evropy východní. Po rozplynutí ranních mlh a nízké oblačnosti bude jasno až polojasno,“ konstatovala Honsová, podle níž se délka slunečního svitu bude blížit až 8 hodinám. Oblačnosti bude od západu přibývat až večer. Nejvyšší denní teploty by se tak měly pohybovat mezi 13 a 17 °C.

V pátek bude přes naše území přecházet studená fronta. Převážně tak bude zataženo, postupně na většině území s deštěm či přeháňkami. Ráno budou teploty klesat k 10 až 6 °C, aby se přes den dostaly na 11 až 15 °C.

Oblačné počasí bude pokračovat i v sobotu, může být až polojasno a místy se objeví přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 8 a 4 °C, odpolední vystoupají na 8 až 12 °C.

V neděli by mělo převládat oblačno, během dne se však přechodně dočkáme i polojasné oblohy. Přeháňky by se měly vyskytovat již pouze ojediněle, stejně jako ranní mlhy. Teploty po ránu klesnou na 7 až 3 °C, při vyjasnění na 1 °C. Denní maxima vystoupají na 9 až 13 °C.

Od pondělí do středy by mělo být velmi podobně. Předpověď slibuje oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. Ranní minima po všechny tři dny budou klesat k 6 až 2 °C, denní teploty se v pondělí dostanou na 9 až 13 °C, v úterý a ve středu to bude shodně 10 až 14 °C.

Cibule je oslupkovaná jako před normální zimou

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám