Hlavní obsah

Zpěvák Elton John a princ Harry versus bulvár. Slavní Britové bojují u soudu za právo na soukromí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své právo na soukromí se rozhodli u londýnského vrchního soudu hájit slavní Britové, kterým do životů řady let nevybíravě zasahovala, zasahují bulvární média. Žalobu konkrétně podali na vydavatele bulvárního listu Daily Mail. Stojí za ní mimo jiné princ Harry, zpěvák Elton John. Oba se v pondělí dostavili také k soudu, kde je zachytila agentura AP.

Elton John a princ Harry odcházejí od soudu s bulvárem, který žalují za porušování soukromí.Video: AP

 
Článek

Vedle výše zmíněných se k žalobě připojili také filmař David Furnish (partner Eltona Johna), herečky Elizabeth Hurleyová a Sadie Frostová či Doreen Lawrenceová, matka černošského mladíka Stephena Lawrence zavražděného při rasisticky motivovaném útoku v roce 1993.

Žalující tvrdí, že se stali oběťmi médií Daily Mail, a to nedělníku Mail on Sunday a online webu Mail, které podle nich nepatřičně zasahovaly do jejich soukromí, používaly mimo jiné nezákonné odposlechy, obstarávaly si nelegálně zdravotní dokumentaci… Ke všem těmto skutkům mělo docházet v letech 1993 až 2011, pak i po roce 2018.

Zásadní spor (nejen) pro Harryho

Vydavatelství Associated Newspapers jakákoli obvinění z nezákonného zásahu do soukromí dalších lidí odmítá. Tvrdí navíc, že předložené důkazy o tom, že se tak dělo, jsou nedostatečné.

Slyšení u soudu začalo v pondělí. Má trvat celkem čtyři dny.

Princ Harry přitom považuje kauzu za zásadní. A to tak, že kvůli soudu do Londýna přiletěl nečekaně z Kalifornie, kde s rodinou žije. Jak opakovaně říká, byli to právě bulvární novináři, kteří stojí i za smrtí jeho matky princezny Diany v Paříži. V minulosti s podobnou žalobou, která napadala poškozování jeho práv na soukromí a směřovala vůči bulvárním médiím, již uspěl.

Princezna Diana má sochu. Na odhalení se potkali rozhádaní William a Harry

Evropa

Nebyla to nehoda, trvají na svém svědkové havárie princezny Diany

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám