Hlavní obsah

Zelený Raoul končí

Satirický komiks Zelený Raoul končí. Kreslený seriál vycházel v magazínu Reflex 28 let, tento týden to bude naposled, sdělil jeden z jeho zakladatelů Milan Tesař.

Foto: Profimedia

Zelený Raoul

Článek

„Dnes nám se Štěpánem Marešem přišel stručný e-mail z redakce Reflexu, že tento čtvrtek, v čísle 39, vyjde poslední díl Zeleného Raoula. O další není zájem. Díl nazvaný Babišova studna bude mít číslo 1421, což označuje počet týdnů, po které náš komiks nepřetržitě vycházel. Přepočteno na roky je to 28 let. Zelený Raoul byl dílem čtyř přátel, kteří stáli v roce 1994 u jeho zrodu,“ uvedl Tesař na sociální síti.

„Štěpán Mareš tvrdí, že Zelený Raoul je nejdéle vycházející kreslený seriál v Evropě, nemám to ověřené, každopádně je to dost dlouho na to, aby se stal neodmyslitelnou součástí přesně poloviny mého života. V  časech dobrých i zlých, ve chvílích, kdy jsem dostal skvělý nápad, i kdy mě nenapadlo zhola nic. Jsem za Štěpána, za Tomáše Baldýnského, za Dana Hrubého i za sebe pyšný na to, že se nám podařilo vybudovat značku, kterou znal každý. Protože to se nepodaří každý den,“ dodal.

Reflex zatím na žádost Novinek o vyjádření nereagoval.

Zelený Raoul je mimozemšťan, který komentuje události v České republice. Seriál si utahuje hlavně z českých politiků, občas se zaměřuje i na celebrity.

Foto: Profimedia

Štěpán Mareš a Zelený Raoul

Kreslí ho Štěpán Mareš a texty tvoří trojice autorů – Dan Hrubý, Milan Tesař a Tomáš Baldýnský. V minulosti vyšla i tři knižní vydání a jeden speciál Reflexu věnovaný Miloši Zemanovi.

Kvůli zobrazení pohlavního styku komiks žaloval politik Karel Březina, který dosáhl omluvy. Bývalá manželka Jiřího Paroubka Petra s žalobou neuspěla.

Reklama

Související témata:
Zelený Raoul

Výběr článků

Načítám