Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Pavel Barša o idealismu, realismu a Ukrajině

Právo, SALON

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 24. března 2022

Článek

● Esej politologa Pavla Barši o idealismu a realismu ve vztahu k rusko-ukrajinské válce; jaké scénáře řešení současného konfliktu můžeme čekat od politických realistů a idealistů v USA a NATO, jakou roli v tom všem hraje Čína a proč se Putinovy cíle v zásadě neliší od cílů Donalda Trumpa či indického prezidenta Módího?

● Sloupek Štefana Švece o tom, jak svědectví válečných hrůz vytváří argumenty pro naše vlastní boje, aniž by převracelo předsudky, které v sobě máme; a tak se dál přeme o Green Deal, gender, zbrojení či uprchlíky

● Text Blanky Mouralové, Mileny Bartlové a Jana Šíchy o neutěšeném stavu ústecké výstavy Naši Němci; jak trojice členů původního tvůrčího týmu vnímá změny, které se v projektu odehrály, a jak se podle nich v současné podobě expozice projevuje podvědomá snaha nenechat české Němce vyniknout?

Foto: Blanka Mouralová

Loketská hospoda na výstavě Naši Němci

● Recenzi Karla Veselého na antologii editora Nikoly Ivanova Odpočinek v neklidu. Biopolitika spánku a bdění; jak se do našeho spánku promítají rytmy globálního světa, který nikdy nespí, a proč může být spánek i vzpurným přerušením sil moderní racionality?

● Krátkou glosu o nové próze Hany Lundiakové Hyena

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám