Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Pavel Barša o Putinově velkoruském deliriu

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 3. března 2022

Článek

● Velký esej politologa Pavla Barši o Putinově velkoruském deliriu; jak současná agrese Ruska vůči Ukrajině zapadá do geopolitických strategií, proč začal Vladimir Putin najednou riskovat, proč uvažuje spíše jako Solženicyn než Stalin, jak se mu podařilo sjednotit Západ a proč si tentokrát ukousl příliš velké sousto?

● Sloupek Štefana Švece o různých lidských reakcích na potenciální jadernou válku; jak nás blízkost nicoty přes různé stupně posouvá k tomu, co je důležité, a proč je podstatné vnímat krásu světa i lásku k němu?

Foto: Profimedia.cz

Válka na předměstí ukrajinského Kyjeva, 25. únor 2022

● Druhý díl cyklu reportáží tuzemských spisovatelů České bolesti; básník Radek Štěpánek ve svém textu zkoumá, co se děje s českými řekami, proč v nich ubývá lipanů, hrouzků či mřenek, a ptá se, jestli nemocná krajina není odrazem naší vlastní strádající duše

● Krátké glosy o dvou nových knihách; sbírce apokryfních povídek Vratislava Maňáka Smrt staré Maši a souboru interview Zuzany Lizcové s převážně německými spisovateli Rozhovory.de

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám