Hlavní obsah

RECENZE: Kim Wilde. Je mi přes šedesát, no a co?

Patří mezi zpěvačky, které dokonale dělí a dělily milovníky hudby. Jedni ji milují, druzí o ní říkají: zpívat neuměla nikdy. Prostě Kim Wilde, sexuální symbol 80. let. Stále vystupuje, i když do Česka ani v rámci své poslední tour nezavítá. Já jsem si na ni zajela do Lipska, s manželem, který ji stále zbožňuje.

Foto: Lenka Hloušková, Novinky

Kim Wilde vyrazila na evropské turné. Česko ale vynechává

Článek

Sál na předměstí dával od začátku najevo, že zpěvačka nemá ambice vyprodávat velké sály. Do tamního Haus Auensee se vejde kolem 3,6 tisíce lidí. Na Kim Wilde plno bylo, ale lístky se daly sehnat i na poslední chvíli. Sympatická byla jejich cena, na stání stál padesát eur (cca 1,2 tis. Kč), což – v porovnání i s českými interprety – už není mnoho.

Publikum odpovídalo době, kdy byla slavná. Věkový průměr jistě překonal padesátku, ovšem jakmile jejich idol vyšel na pódium, většina z posluchačů na to zapomněla.

Během téměř dvou hodin se za zvuků hitů vrátili do svého mládí, do něhož Kim Wilde a pop patřily.

Kim Wilde v 80. letech bodovala se svým megahitem Kids In America

Ani ona se netajila tím, jak skvěle se v téhle době cítila. V Lipsku shrnula, že „pop je její život“ a že nelituje ani to, že už je jí přes šedesát. „Narodila jsem se v roce 1960. V sedmdesátkách jsem poslouchala glam rock i ABBU, pak přišla jedinečná éra osmdesátek… Jsem ráda, že jsem osmdesátky zažila, mohla v nich zpívat,“ podotkla.

Kim Wilde se vrhla na zahradničení. Nejraději pěstuje červenou řepu

Zahrada

Mluvila na zpěvačku poměrně dost, ovšem jejímu publiku to nevadilo. Naopak. Každé její slovo vítalo s nadšením. Stejně tak jako chvíle, kdy se kvůli horku - a vážně bylo teplo - svlékala části kostýmu… Kim Wilde i tímto dokázala, že s lidmi umí za desítky let své kariéry pracovat.

Anketa

Šli byste na koncert Kim Wilde, kdyby zpívala v Česku?
Ano
78 %
Ne
22 %
Celkem hlasovalo 2894 čtenářů.

Dobře ví, co její fanoušci chtějí, vedle nostalgie hlavně staré hity. Postupně tak odzpívala asi všechny: od Never Trust a Stranger, po Water on Glass, Cambodia po Chequered Love, You Keep Me Hangin'On… V přídavcích pak vsadila na jistotu. Zazněly You Came a úplně poslední Kids in America.

Asi každý, kdo se chtěl vydat s Kim Wilde na výlet do osmdesátek, musel z lipského koncertu odcházet spokojený.

Čeští fanoušci mají šanci odchytit ji do konce roku ještě v Nizozemsku, v Belgii, ve Švédsku nebo v Norsku, kam v rámci tour ještě zavítá.

Kim Wilde: Greatest Hits Tour
Lipsko, 28. října, Haus Auensee
Hodnocení: 80 %

Reklama

Související témata:
Kim Wilde
Královny popu

Výběr článků

Načítám