Hlavní obsah

Kim Wilde se vrhla na zahradničení. Nejraději pěstuje červenou řepu

Novinky, nes

Britskou zpěvačku Kim Wilde si lidé pamatují především jako popovou hvězdu 80. let. Pravda, na pódia se ve svých 53 letech ještě čas od času vrací, ale britští televizní diváci ji teď mnohem častěji vídají na obrazovce s motyčkou a hrabičkami v ruce. Moderuje totiž zahrádkářské pořady. Jako některé jiné celebrity objevila kouzlo zahradničení a stala se jeho velikou propagátorkou.

Foto: Profimedia.cz

Kim dbá na harmonii celku zahrady. Důležitá je nejen různorodost, ale i bohatost detailů.

Článek

„Zahradničení je obrovská zkušenost. Když se narodil Harry (její starší, šestiletý syn - pozn. red.), byl to pro mě jen koníček. Ovšem ve chvíli, kdy přerostl ve skutečnou vášeň, rozhodla jsem se mu věnovat i profesionálně. Nejsou to jen pořady, které dělám pro televizi, poskytuji i soukromé poradenství,“ prozradila Kim Wilde redaktorům deníku Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zahradě nechybí ani romantické prvky.

Kim se do zahrádkářství ponořila se vší vážností. Absolvovala několik odborných kurzů a poté se vrhla do zahradničení na vlastní pěst. Zpočátku se - dle vlastních slov - až moc zanášela tím, co je estetické a co ne. Po nějakém čase se však naučila nalézat krásu i v tom, co možná není úplně tip ťop, ale co má své vlastní, přirozené kouzlo.

Foto: Profimedia.cz

Klidné posezení za domem lemují růžové keře.

„To je taková radost, když na zahrádce narazíte na květiny, o nichž jste už zapomněli, že jste je někdy sázeli. A samozřejmě, mít možnost jíst to, co si sami vypěstujete, to je přímo fantastické,“ rozplývá se zpěvačka v rozhovoru pro internetový magazín iVillige.

Foto: Profimedia.cz

Kimina zahrada je charakteristická bujnou vegetací a velice přirozeným, až skromným vzhledem bez okázalých útvarů.

Ze všech druhů zeleniny má nejraději červenou řepu. Snadno si ji vypěstuje a především ji může všestranně využít v jídelníčku rodiny. Přidává ji do polévek anebo ji nakládá. Do salátů pak využije nejen čerstvé bulvy, ale i listy. Ředkvičky a saláty pěstuje společně s dětmi, které si užívají hlavně sklizeň vlastnoručně vypěstovaných produktů.

Foto: Profimedia.cz

Britská zpěvačka a velká propagátorka zahradničení Kim Wilde.

Bývalá hvězda pop-music doporučuje každému, aby si zahradničení určitě vyzkoušel. Není k tomu potřeba mnoho. Jak říká, stačí pár semínek, květináč a trocha hlíny. A pak už jen stačí dívat se, co se stane. Začít je možné třeba s bylinkami. Jsou nenáročné na péči a skoro vždycky jsou mnohem kvalitnější a zdravější než ty z obchodu. O finanční úspoře ani nemluvě.

Reklama

Výběr článků

Načítám