Hlavní obsah

Nový český film, thrillerová komedie Zatmění, netají inspiraci Tarantinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatmění měsíce, zmizení ženy, krev a tři muži, které osud svede dohromady. Nový český film, thrillerová komedie Zatmění, který je inspirován tvorbou režiséra Quentina Tarantina, je dotočen. V hlavních rolích se představí Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Ján Jackuliak a Tereza Švejdová. Režisérem je Petr Kubík, autorem scénáře JC Kovář.

Foto: Regner Kovar Pictures

Tři muže svede dohromady náhoda. Co z toho bude?

Článek

Herci mají za sebou mj. šest natáčecích nočních směn. Byly prý náročné. „Člověk měl úplně otočený biorytmus víc než týden. To bych řekl, že bylo asi nejnáročnější na celém natáčení, ale bylo to zapotřebí, protože ta noc hraje skvěle,“ uvedl Jakub Štáfek.

„Pro mne bylo noční natáčení také těžké a nejnáročnější na něm bylo běhání po lese s těžkou zbraní v ruce! Pan režisér chtěl, abych vypadal jako profík v kondici. Dal jsem to, a to musím podotknout, že mi je 44 let! Ale raději neřeknu, jak jsem se cítil druhý den,“ přidal se Ján Jackuliak.

A přidal historku z natáčení: „Točili jsme v noci. Myslím, že bylo kolem půl čtvrté ráno a já jsem usnul. Přišli mě vzbudit na klapku a já jsem se musel zeptat, jaký film to vlastně točíme, protože jsem měl absolutní blackout, nevěděl jsem, kde jsem, kdo jsem a co dělám v noci uprostřed lesa. Trvalo mi asi minutu, než jsem pochopil, že jsem na Zatmění a hraju absolutního šílence… No prostě noční natáčení není moje silná stránka. Ale zvládl jsem to a moc se těším na výsledek. Film Zatmění je můj splněný sen.“

Zajímavostí je, že zázemí štábu bylo během natáčení z velké části napájeno ze solárních panelů, jednalo se tak o historicky první českou „zelenou“ produkci.

Do kin se film Zatmění pod hlavičkou nové filmové produkce Regner Kovar Pictures chystá na začátku března.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Související články

Král von Trier kráčí k nám

Výběr toho nejlepšího z tvorby slavného dánského filmaře nabízí akce nazvaná Král von Trier. Otevře ji maraton prvních dvou řad seriálu Království v pražském...

Výběr článků

Načítám