Hlavní obsah

Nové knihy: Griffisová, Sigurðardóttirová a Toman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka aktuálního týdne prezentuje především knižní příběhy silných a statečných žen. Jednou z nich je třeba císařovna Sisi, jejíž osudy lze sledovat v románu Císařovna. Silnou ženskou hrdinku objevíme i v díle Marka Tomana Panna či v thrilleru Ticho, pojednávajícím o vraždě v temných islandských reáliích. Dále mezi nabízenými publikacemi najdeme průvodce po amerických městech, knížku pro děti Houbáci i životopis skladatele Josefa Myslivečka od amerického muzikologa.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

David Urban: Hra o přežití

Z nevinné zábavy se stává nebezpečná posedlost. Rodiče hru nechápou, děti ji milují. Lovci monster jsou hra, s níž školáci tráví celé dny. Musí pochytat imaginární nestvůry, aby pokročili do dalších levelů a překonali spolužáky. Jenomže k tomu je zapotřebí být v určitý čas na určitém místě. I kdyby to mělo být uprostřed noci v temném lese. Ale co když mezi stromy číhá něco víc než jen malovaná postavička? Tutéž otázku si začnou klást kriminalisté, když v Klánovickém lese najdou uříznutou nohu.

Kalibr, 384 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Adam Gebrian: Sedm měsíců v Raleigh, New Yorku a Chicagu

Autorova další kniha svým formátem navazuje na úspěšné Tři měsíce v Barceloně a Dva měsíce v Lisabonu. I když se díky ní dostanete na skvělá místa, ani tentokrát nečekejte komplexního průvodce nebo soupis všech destinací stojících za návštěvu. Nabídne vám především autentický záznam konfrontace s životním prostorem tolik odlišným od toho u nás doma. Nejlepší cesta, jak si začít vážit věcí, které nám připadají samozřejmé. Kniha je určena každému, kdo se rád zamýšlí nad věcmi kolem sebe nebo se rád nechává inspirovat nevšedním úhlem pohledu.

Universum, 296 stran, 399 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Natalie A. Rollková: Depiláž

Realita promíchaná s fikcí v deseti bláznivých povídkách ve stylu Woodyho Allena vám spolehlivě roztáhne koutky úst do stran. Humorný efekt každé povídky na živého čtenáře potvrdila nedávná klinická studie. S touto knihou se můžete bezbolestně depilovat kdykoliv a kdekoliv, aniž by vás okolí označilo za úchyla. Přečtěte si bláznivé povídky, jejichž specifický humor a lehký tón vás jistě dostanou!

Ikar, 120 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Michaela Melicharová: Osamělé povídky

Žena, která se nedokáže smířit s rozchodem a chodí na tajné návštěvy do bytu bývalého partnera. Setkání dávných kamarádek porovnávajících svá dětská přání s realitou, v níž žijí. Nevšední přátelství desetileté Angeliny s Idou, která o samotě tráví dovolenou, jež měla být svatební cestou. Nebo rande naslepo, které nedopadne podle představ ani jednoho ze zúčastněných…

Osamělé povídky jsou citlivými příběhy žen, které ve zlomových okamžicích hledají novou cestu životem, a ne vždy se jim to daří.

Ikar, 136 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Charlotte Jacobiová: Parfumerie Douglas – Vznik rodinného impéria

Nádherné flakony a omamné vůně. Už jako malá dívka byla Marie Carstensová fascinovaná parfémy hamburských dam. A tak si se sestrou Annou slíbily, že si jednou otevřou vlastní parfumerii. Se svolením své mentorky Berty Kolbeové, vdovy po známém výrobci mýdla, použiji i pro svůj plánovaný obchod zavedené jméno Douglas. Rozjedou se pro inspiraci do Bruselu, Paříže a francouzského města vůní Grasse, a přitom se setkávají se slavnými osobnostmi té doby, jako jsou Coco Chanel nebo legendární parfumér François Coty.

Ikar, 368 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Gigi Griffisová: Císařovna

Píše se rok 1853 a Alžběta Bavorská, přezdívaná Sisi, má jasno: buď se dočká opojné romantické lásky, kterou opěvují básníci, nebo se nezamiluje nikdy. Není její chyba, že to matka odmítá pochopit. Koneckonců jen proto, že se starší sestra Helena ochotně podřídila matčiným radám a slíbila, že se provdá za rakouského císaře Františka Josefa, ještě neznamená, že i Sisi bez námitek splní, co se od ní očekává. Cítí, že život je něco víc než jen společenské dýchánky a upjaté korzety.

Ikar, 320 stran, 359 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Marek Toman: Panna

Silná ženská hrdinka tohoto románu se potýká s rodinnými tajemstvími i s radikální proměnou města Příbrami. Příběh vychází z pověsti o muži ukrývaném v jistém domě desítky let po druhé světové válce. Román Panna je zároveň portrétem místa se zázračnou Svatou Horou i s rozporuplným bohatstvím uranu v podzemí. Střet mezi materialistickou ideologií a duchovními ideály mění v knize osudy lidí.

Akropolis, 308 stran, 349 Kč

Foto: Akropolis

Obal knihy

Zuzana Froňková: Houbáci

Houboví skřítci Houbáci žijí všude tam, kde rostou houby, a odpradávna je chrání. A protože přichází doba, kdy skřítci a lidé budou opět žít pospolu jako přátelé, pomáhají i nám lidem. Lojzu Hrabilů tak přivedou k rozumu, panu Mámvásrádovi pomůžou vystrojit královskou hostinu, Jasmínce vrátí radost a babičku Hajnou zachrání před fujavicí. A s vámi se podělí o svá moudra i nějaké to tajné kouzlo.

Pointa, 88 stran, 349 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

Yrsa Sigurðardóttirová: Ticho

Uprostřed chladného dne v Reykjavíku zmizí z kočárku u luxusní vily spící nemluvně a na jeho místě leží cizí mrtvé dítě. O jedenáct let později objeví detektiv Huldar se svou nadřízenou Erlou v kufru odstaveného auta v Reykjavíku části rozsekaného ženského těla. Co tu ale chybí, je hlava oběti. Vyšetřovací tým, do něhož už oficiálně patří i dětská psycholožka Freyja, se pustí do vyšetřování jednoho z nejtěžších případů, který je stále zamotanější, vrací se do minulosti a jeho vyřešení se zdá být v nedohlednu.

Metafora, 416 stran, 469 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Tom Felton: S kouzelnickou hůlkou

Tato publikace je nezbytná pro každého fanouška Harryho Pottera. Kniha S kouzelnickou hůlkou Toma Feltona, nezapomenutelného představitele Draca Malfoye z celosvětově úspěšné série filmů natočených podle knižní předlohy J. K. Rowlingové. Působivě zpracovaná publikace doplněná bohatou obrazovou přílohou včetně dosud nezveřejněných fotek z natáčení je upřímnou výpovědí mladého herce, který se s temnými démony utkal i mimo filmové plátno. A o to cennější je jeho poselství.

Práh, 416 stran, 499 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Heinz Bude, Bettina Munková, Karin Wielandová: Náraz

Dokumentární román ze Západního Berlína. Město je přeťaté zdí, jsou osmdesátá léta. Vládnou punk, pouliční bitvy, aids a drogy, syrové umění i divoké teorie. Náraz je románem jedné generace. A několika levicovým rebelům ze Západního Berlína dá havárie nahlédnout do našeho reálsocialismu.

„No Future“: pod tímto heslem obsazují mladí počátkem osmdesátých let domy v západoberlínském Kreuzbergu. Jsou politicky a umělecky aktivní a chtějí žít mimo spolkovou republiku a její lži. Pod ustavičným tlakem státní moci ale počáteční euforii hnutí drobí vnitřní neshody.

Práh, 416 stran, 499 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Daniel E. Freeman: Josef Mysliveček

Il divino Boemo, tedy Božský Čech, byla italská přezdívka slavného českého hudebního skladatele Josefa Myslivečka (1737–1781), syna pražského mlynáře, který se díky svému nadání stal jedním z nejvyhledávanějších skladatelů vážné hudby v druhé polovině osmnáctého století. Dosáhl oslnivých úspěchů v italských operních domech včetně prestižního neapolského divadla San Carlo, jeho opery se uváděly u příležitosti královských oslav a spolupracoval s mnoha proslulými pěvci své doby. Kniha z pera amerického muzikologa Daniela E. Freemana představuje dosud jedinou moderní vědeckou monografii věnovanou jeho životu a dílu. První část rekonstruuje na základě dochovaných dokumentů mistrův život, druhá část přináší podrobné rozbory jeho díla: oper, oratorií a instrumentální hudby včetně hudebních ukázek. Zahrnuje rovněž zcela nové objevy, týkající se mimo jiné Myslivečkových kontaktů s Antoniem Salierim.

Vyšehrad, 560 stran, 699 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Willy Vlautin: Vždycky přijde noc

Román Vždycky přijde noc je příběh o snaze získat v nelítostném světě alespoň kousek jistoty. Mít dům, mít se kam vracet, mít něco svého, mít proč žít. Na pozadí dvou hektických deštivých dnů a nocí se před očima čtenáře odehrává celý životní příběh třicetileté Lynette, která je vyčerpaná zoufalým sháněním peněz na hypotéku i soužitím s egoistickou matkou a postiženým bratrem.

Jota, 216 stran, 328 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Justine Picardieová: Miss Dior

Britská spisovatelka se vydává po stopách Catherine Dior (1917-2008), mladší sestry jednoho z nejvlivnějších světových módních návrhářů Christiana Diora, která ho inspirovala k slavnému parfému a ovlivnila jeho pojetí ženskosti a krásy. Text doprovází velké množství vzácných dobových fotografií a ilustrací.

Prostor, 456 stran, 697 Kč

Foto: Prostor

Obal knihy

Reklama

Související články

Vojtěch Dyk je Il Boemo

Vojtěch Dyk se představuje v ukázce z filmu Il Boemo jako hudební skladatel z 18. století Josef Mysliveček.

Výběr článků

Načítám