Hlavní obsah

Maskérka hvězd ze StarDance: VIP se k nám chodí uklidnit před tancem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Soutěž StarDance…když hvězdy tančí se letošní podzim vrátí na televizní obrazovky už po dvanácté. O to, aby všichni tanečníci zazářili před kamerou i svým make-upem či účesy, se dlouhodobě stará vedoucí maskérny Blanka Hašková. Novinkám během letošního filmového festivalu v Karlových Varech přiblížila, že její maskérna slouží pro známé osobnosti spíše jako relax zóna, kde se mohou uklidnit před svým výstupem.

Maskérka Blanka Hašková o StardanceVideo: Novinky

 
Článek

Zkrášlovat vzhled tanečníků soutěže je pro Haškovou vždy radost. „Tvůrčí proces není tolik náročný, protože soutěžící mají připravená čísla i kostýmy, a to vše vás krásně inspiruje, takže dotvářet to make-upem a vlasy je spíše radost. Náročné je to zorganizovat a zvládnout v určitém časovém úseku,“ zmínila.

Tlak na rychlost se s ohledem na živé vysílání totiž nevyhýbá ani maskérům soutěže. Hašková říká, že hlavní předností jejího týmu musí být udržení klidu za jakékoliv situace, aby nepřidávali zbytečný stres soutěžícím.

Foto: Novinky

Vedoucí maskérny StarDance Blanka Hašková

„My jsme deset týdnů za sebou v kontaktu s lidmi, kteří jsou opravdu velmi nervózní. Je to přímý přenos, samozřejmě, ale my musíme zůstat v klidu a uklidňovat. Myslím si, že zachovávat vnitřní klid je jedna z nejnáročnějších věcí,“ vysvětlila.

Desítka tanečních párů StarDance už je kompletní

Kultura

„Stresu už mají soutěžící dost sami o sobě, takže jim ho nepřidáváme, i když je na nás třeba vyvíjen časový tlak. Naopak jim pomáháme k tomu, aby se během těch 45 minut líčení a česání mohli zastavit a sebrat se. Nikdo po nich nic nechce a mohou jen sedět,“ doplnila s tím, že pro soutěžící tak maskérna slouží jako pomyslná relax zóna.

Hašková také Novinkám přiznala, že během příprav mají s VIP tanečníky mnohem méně komplikací než s těmi profesionálními. „Krizový moment ve StarDance je chvíle, kdy už máme vše učesané a soutěžící jdou na jednotlivá čísla. Vždy kadeřník, jehož soutěžící jdou, si kouše nehty a modlí se, aby vše zůstalo tak, jak má. A u VIP soutěžících máme nehty okousané méně,“ usmívala se s tím, že komplikace tvoří spíše rychlé a temperamentní pohyby profesionálních tanečníků.

Foto: Petr Horník, Právo

Katarina Štumpfová a Leoš Mareš

„Například Katarína Štumpfová, která tančila s Leošem Marešem, je opravdu temperamentní tanečnice. Nevíme, jak to dokázala, ale tančila tak, že dokázala shodit podložku ve vlasech a během toho dílu se jí také utrhl pásek u boty a kus šatů. Tak zuřivě tančila,“ přiblížila Hašková.

„Nebo Lenka Nora Návorková, která je také hodně dynamická tanečnice, v jednom díle úplně setřásla ozdobu, ale naštěstí to také nebylo úplně patrné. Takže víme, že například u Lenky musíme účesy vyrábět hodně pevně, protože když se začne točit, také létá všechno,“ dodala maskérka s tím, že její současný osmičlenný tým k začátku nové řady soutěže pravděpodobně ještě posílí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková.

V pořadí už dvanáctá řada StarDance… když hvězdy tančí bude mít premiéru na ČT 1 v sobotu 14. října 2023. V roli tanečníků se představí například herečka Ivana Chýlková, herec Marek Adamczyk, cukrář Josef Maršálek či zpěvačka Tereza Mašková.

Manželé Adamczykovi ke StarDance: Na svatbě jsme již tanec trénovali. Byl to ale spíš freestyle

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám