Hlavní obsah

Manželé Adamczykovi ke StarDance: Na svatbě jsme již tanec trénovali. Byl to ale spíš freestyle

V říjnu se na obrazovky vrátí již 12. řada populární taneční show Stardance. S deseti profesionály zatančí tradičně 10 známých osobností. Modelka a moderátorka Iva Kubelková, zpěvačka Tereza Mašková, vodní slalomář Vavřinec Hradilek, cukrář Josef Maršálek, herci Darija Pavlovičová, David Prachař, frontman kapely Kryštof Richard Krajčo nebo manželé Eva a Marek Adamczykovi či Ivana Chýlková. Bojí se něčeho a nelitují své účasti v show? Na to jsme se jich zeptali s kamerou.

Dvanáctá řada StarDance se vrátí letos v říjnu.Video: Novinky

 
Článek

Párování známých osobností s profesionálními tanečníky plánuje televize oznámit v červnu. Do té doby nebudou znát rozdělení ani účastníci. Na tiskové konferenci to oznámili moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben.

„My se také vždycky všechno dozvíme pozdě. Třeba když se před lety dali dohromady Marie Doležalová a Marek Zelinka, také jsem to věděl jako poslední,“ vzpomněl Marek Eben.

Nově? Cukrář i manželé

Letošní ročník přináší některá „poprvé“. V roce 2021 například prvně v show účinkovala farářka Martina Viktorie Kopecká, letos se zase nově zúčastní cukrář. Dvanáctý ročník přinese také poprvé účast manželského páru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Partneři Eva a Marek Adamczykovi.

Snowboardistka Eva a herec Marek Adamczykovi účast potvrdili ještě před svatbou. Na své veselce tak již prý trénovali. „Já myslím, že nejvíce jsme potrénovali právě na té svatbě. Tam jsme tancovali hodně a byla to velká zábava,“ sdělil Novinkám Marek Adamczyk.

„To ale není tento styl. Tam jsme jeli velký freestyle,“ dodala Eva Adamczyková. Připomněla, že s tancem má zkušenost díky malému vystoupení, které v minulosti trénovala s Janem Onderem, jenž taktéž ve StarDance účinkoval. „To bylo na vyhlášení sportovce roku asi osm, devět let zpátky. To byla taková ,patnáctivteřinovka‘. Na to jsme měli asi 3 tréninky. Se společenským tancem ale jinak zkušenosti nemám,“ řekla sportovkyně.

Marek Adamczyk: Nevím, co by muž chtěl víc než spokojenou ženu

Styl

Adamczyk vystudoval DAMU, ale podle jeho slov toho prý dost zapomněl. Doplnil ale, že doufá, že bude moci využít některých svých zkušeností z práce: „Všichni, kdo to zažili, s kým jsem mluvil, tak říkají, že je to těžké. A když si představím, jak je to těžké, tak si to mám představit ještě dvakrát těžší.“

„Já jsem zvědavá na ty přenosy. Myslím, že Marek je na tyto věci zvyklý víc. Před diváky naživo dělá svá představení, a to já ne. Bude pro mě těžké nebýt nervózní,“ zmínila Adamczyková.

Měli se ozvat dříve

Na tanečním parketě uvidí diváci od října také herečku Ivanu Chýlkovou. Její účast byla podle moderátora Marka Ebena zmiňována již v minulosti, což ovšem ona odmítla.

„V minulosti mi účast ve StarDance nabídnuta nebyla, ani mému muži. Přitom je to vynikající tanečník,“ sdělila Novinkám herečka. Dodala, že ji partner, moderátor Jan Kraus jinak v účasti podpořil.

„Já jsem nejdřív řekla, že to do toho nepůjdu. Ale oni mě (i syn - pozn. red.) přemlouvali. Tam byl velký nátlak. Po tom nátlaku jsem řekla tedy ano,“ dodala Chýlková.

Nyní je herečka odhodlaná a prý se na zápřah v soutěži těší: „Měli zavolat o deset, patnáct let dříve. Když je člověk mladší, když má větší sílu. Když je prostě výkonnější,“ sdělila ještě Novinkám.

Hledá se vysoký tanečník

Sama prý netancuje a žádný tanec neumí, soutěž pro ni tedy bude opravdu výzva. Jako divák má ale herečka prý ráda výrazovější tance.

Ivana Chýlková: Nepatřím mezi spasitele světa

Styl

„Třeba paso doble, tango, prostě když to má nějaký drive. Co mě vždycky trochu nudí, je valčík, waltz. Tam mi chybí ta dynamika,“ vysvětlila. A i když je výběr partnera v rukách pořadatelů, má jasno: „Jsou tady dva tanečníci, kteří dosahují mého výškového růstu, takže já mám opravdu limitovaný výběr.“

Chýlková dodala, že je věrným fanouškem všech řad soutěže. V posledním ročníku prý oceňovala výkon zpěvačky Terezy Černochové.

StarDance má nové soutěžící. Začne v říjnu

Kultura

Zdeněk Godla: Na své svatbě jsem se jen tak točil dokola

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám