Hlavní obsah

Festivalové pokladny se otevřely, fronta se táhla až pod parkoviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokladny letošního, 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech ve vestibulu hotelu Thermal se ve čtvrtek ráno letos poprvé otevřely veřejnosti. Fronta filmových nadšenců dosahovala až po první schody na parkovacím platu hotelu. Největší zájem byl o vstupenky na snímek Druhá šance s Ewanem McGregorem. Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery MFF.

Festivalové pokladny v Karlových Varech se otevřely.Video: Rudolf Voleman, Novinky

 
Článek

„To jsem tady ještě nezažil, aby přišlo první den k pokladnám tolik lidí,“ pochvaloval si obrovský zájem milovníků filmu o vstupenky na první dva dny festivalového dění vedoucí jeho produkce Petr Lintimer. „Vypadá to, že obavy, které panovaly ještě vloni z covidu nebo války na Ukrajině, jsou pryč, a o to víc lidí má zájem o filmová představení,“ pokračoval vedoucí produkce s nadšením.

Již ve středu před polednem si do fronty u hlavní pokladny stoupl Pavel Dvořák z Prahy. „Mám v úmyslu nakoupit lístky i pro kamarády a v součtu to dělá asi sto vstupenek,“ svěřil se Právu. „Nejvíce mě samozřejmě zajímá Ewan McGregor. Film s ním tu budou promítat v sobotu večer ve Velkém sále Thermalu,“ dodal Dvořák. Na noční pobyt byl připravený. „Měl jsem tu s sebou karimatku, spacák a také deku,“ ukazoval na nacpanou tašku vedle sebe. „Musím ale říct, že byla docela zima a taky tu nepříjemně foukalo v noci,“ přiznal s tím, že na karlovarský festival jezdí přes dvacet let.

První hvězda ve Varech. Přiletěl Russell Crowe

MFF KV
Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pavel Dvořák z Prahy si sedl před hlavní festivalovou pokladnu již ve středu před polednem.

Loni byla první Magda z Prapořiště u Kdyně na Domažlicku, která tentokrát stála ve frontě až druhá, protože přišla ve středu kolem jedné hodiny odpoledne. „Nevadí mi to, to je jen takový hec. Lidé jsou tu pořád stejní, jen se trochu mění pořadí,“ komentovala své letošní druhé místo. „Chceme jít hlavně na soutěžní filmy, kde budou i protagonisté,“ doplnila.

Od tří hodin odpoledne ve středu stál ve frontě Marek z Příbrami. „Chceme především vstupenky na Druhou šanci, protože je to jedinečná šance vidět na vlastní oči Ewana McGregora,“ uvedl.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ve frontě na vstupenky je spousta času si ujasnit, které filmy si vybrat.

Krátce po deváté již vycházeli od pokladen první šťastní příznivci filmového umění se vstupenkami, které si poctivě mnoho hodin vystáli. „Koupil jsem jich asi dvacet,“ pochlubil se Michal. „Je to na první dva dny, ale není to jen pro mě, ale i pro kamarády,“ pokračoval s tím, že ve frontě stál od středy od šesti hodin od večera. „Nejvíce se těším na Druhou šanci, to je největší lákadlo,“ přiznal s tím, že na festival jezdí z Pardubic zhruba osm let pravidelně.

To, že největší zájem ve frontě byl o lístky na snímek Druhá šance, který bude v sobotu večer uveden ve Velkém sále hotelu Thermal jako pocta Ewanu McGregorovi, potvrdili snad všichni oslovení diváci ve frontě. Skotský herec, režisér a producent je držitelem Zlatého glóbu, ceny Emmy a dalších ocenění. V Karlových Varech mu přibude Cena prezidenta festivalu Jiřího Bartošky.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos proběhne od 28. června do 6. července 2024.  Každoroční dávku přibližně dvou stovek filmů obstaralo znovu 12 kinosálů. Největší zahraniční hvězdu festival ještě neoznámil, loni to byl Novozélanďan Russell Crowe.

Reklama

Výběr článků

Načítám