Hlavní obsah

Lavi v thrilleru. Jakub Štáfek točí Zatmění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Petr Kubík chystá thrillerovou komedii Zatmění. Do filmu, který se podle něj pohybuje na hranici žánrů, si vybral Jakuba Štáfka, jenž je znám jako fotbalista Lavi, Jana Zadražila, Jána Jackuliaka a Terezu Švejdovou.

Foto: Zatmeni2023

Jakub Štáfek

Článek

„Jednoho pozdního odpoledne dojde na odlehlé silnici v lese k nehodě tří aut. Všichni řidiči vyváznou jen s lehkými zraněními, ale ani jeden z nich nemá zájem zavolat policii, každý ze svého vlastního důvodu. Začíná se stmívat a lesy v okolí skrývají mnohá tajemství. Pomalu se začínají rozplétat příběhy jednotlivých postav a situace vypadá méně náhodně, než se zprvu mohlo zdát,“ popisují tvůrci výchozí situaci.

Natáčení probíhá 18 dnů na přelomu srpna a září hlavně v okolí Voděradských bučin a v Praze.

Foto: Zatmeni2023

Ján Jackuliak

„Když jsem dostal do ruky scénář, přečetl jsem ho jedním dechem a nadchlo mě především to, že v Čechách takové pojetí filmu ještě nemáme. Doufám, že se nám na plátno podaří přenést pocity, které sdílím společně s našimi herci - neuvěřitelný drive celého příběhu od začátku až do konce. S dramaturgy jsme se snažili scénář do detailu vypilovat, aby diváci ani na vteřinu neztratili pozornost a ani na vteřinu nevydechli. Aby dostávali stále nové podněty a otázky stupňující napětí a těšili se na to, co přijde,“ tvrdí Petr Kubík.

Producent prozradil, proč Schwarzenegger nehrál v Predátorovi 2

Film

„Scénář vznikal organicky a byly i chvíle, kdy jsem měl pocit, že z něj celovečerní film nebude. On si ale tak nějak začal žít svým vlastním životem, rostl mi pod rukama a byly na něj tak skvělé zpětné vazby, že nás to společně s druhým producentem, Cyrilem Regnerem, motivovalo projekt opravdu zrealizovat,“ dodal scenárista a producent JC Kovář.

Premiéra by měla být v březnu 2023.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám