Hlavní obsah

Producent prozradil, proč Schwarzenegger nehrál v Predátorovi 2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s uvedením pokračování Predátora pod názvem Prey zavzpomínal producent akční klasiky na staré časy. Práce na legendárním snímku neprobíhaly úplně hladce.

Foto: 20th Century Fox

Mladý Arnold Schwarzenegger v Predátorovi

Článek

“Bratři Thomasové (autory příběhu jsou Jim Thomas a John Thomas, pozn. aut.) propašovali ten scénář do Foxu pod dveřmi,” vzpomíná producent John Davis. „V pondělí jsme přišli a byl tam scénář.“

V té době se Davis s Arnoldem Schwarzenggerem kamarádil. Rozhodl se tedy, že bude u filmu Predátor poprvé v životě i producentem a poletí spolu do džungle.

„Byl to můj opravdu dobrý kamarád, pořád jsme se snažili vymyslet, jak bychom mohli pracovat spolu,“ vysvětlil Davis.

Schwarzenegger už byl docela hvězda, po filmech Terminátor a Komando se mu v Hollywoodu přestali smát kvůli jeho divné angličtině a rakouskému původu. Mohl si proto dovolit vzít si sebou svého soukromého kuchaře.

RECENZE: Lehce natvrdlému Predátorovi to nandá holka s lukem

Film

“Byli jsme v džungli a jeho šéfkuchař dělal toasty s uzeným lososem. Pomyslel jsem si, že je to šíleně cool a tohle chci dělat celý život,“ vzpomíná Davis.

Méně příjemné bylo, když se v 5:30 ráno ozvalo zaťukání na dveře. Schwarzenegger chtěl, aby s ním šel producent cvičit. Úplně ho ničil. Po jednom pětihodinovém cvičení se prý nemohl hýbat a usoudil, že natáčení tohoto filmu nepřežije.

Foto: Profimedia.cz

John Davis

”Došly nám peníze, takže jsme nenatočili konec,“ líčí Davis. „Pak přijel nový šéf studia Leonard Goldberg. Viděl tři čtvrtiny filmu a řekl: OK, to je dost dobré. Prostě to chlapi dotočte.“

Dotočili a byl to obrovský úspěch. Film oslnil napětím, akčními scénami i dokonalým obsazením. Vedle Schwarzeenggera měl režisér John McTiernan k dispozici drsné hochy jako Carl Weathers, Bill Duke, Jesse Ventura a Sonny Landham.

Bylo jasné, že vznikne druhý díl. Ten sice natočili, jenže místo Arnieho hrál hlavní roli Danny Glover a film byl ve srovnání s jedničkou velkým zklamáním. Mnozí si pak kladli otázku, proč tam Schwarzenegger nehrál. Vysvětlení je prosté - studio škudlilo.

“Arnold měl hrát hlavní roli. Studio s ním vyjednávalo a celá smlouva padla kvůli 250 tisícům dolarů. Joe Roth, který byl tehdy hlavou studia, prostě řekl: Přes tohle číslo nejede vlak. A Arnold chtěl jiné číslo,“ uzavřel Davis.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám