Hlavní obsah

Od Okresního přeboru po Hospodu. Nova slibuje vysmáté léto, nasazuje reprízy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budete se smát, vzkazuje TV Nova s předstihem divákům, kteří si ji v létě naladí. Stanice na obrazovky vrátí řadu seriálů, mimo jiné Okresní přebor, Specialisty, Policii Modravu nebo Krok za krokem… Diváci se také mohou těšit na nové díly Kobry 11, které odvysílá Nova Action. Nicméně většinu programu staví televize na reprízách.

Foto: archiv TV Nova

Seriál o vesnickém fotbalu Okresní přebor (2010), kde herecky zazářil Ondřej Vetchý, se líbil i divačkám

Článek

V podvečery všedních dnů se tak na Nově objeví její stálice letního vysílání, seriál Hospoda. Následovat budou reprízované díly zábavné kvízové show Na lovu s Ondřejem Sokolem.

Foto: TV Nova

Filip Tomsa v seriálu Policie Modrava

Od prvního dílu se na obrazovky rovněž vrátí i jiné seriály, jen namátkou: Krok za krokem (Nova Fun), Doktorka Quinnová (Nova Lady) a To je vražda, napsala (Nova Gold).

Pondělky? Specialisté

Pondělky od 19. června až do konce prázdnin budou zase tradičně patřit Specialistům. Fanoušci se mohou těšit hned na dvě epizody za sebou.

V úterý (a v neděli) se na obrazovku vrátí Jana Vinická a její Police Modrava.

Policie Modrava

  • Tomu, že se se seriál stane hitem, nic nenasvědčovalo. „Nevznikal vůbec lehce, jak se může na první pohled zdát. V září 2008 jsem natočil pilotní díl seriálu, který se jmenoval Za lepších okolností. Měl obrovský divácký ohlas. Od vedení Novy jsme pak dostali zadání napsat dalších patnáct dílů. Trvalo nám to téměř dva roky a pak vypukla celosvětová finanční krize a celý projekt se zastavil,“ vzpomíná na krušné počátky vzniku Policie Modrava režisér Jaroslav Soukup s tím, že seriál se dostal do výroby až v roce 2013. Ani to ovšem neproběhlo lehce, jak dodává: „Začali jsme točit třetího června na ranči Vogelsang pod Kašperskými Horami. Jenže deset dní hustě pršelo a my točili exteriérové scény! (...) Jestli si vzpomínáte, je tam scéna s ‚mrtvým‘ koněm, kterého někdo otrávil. Zvěrolékař, pan Zelený ze Sušice, mu dal uspávací injekci a kůň měl přibližně čtvrt hodiny spát… Jenže ten ledový déšť ho probouzel po pár minutách! Nakonec jsme ty deštivé scény nějak natočili a pak se stal zázrak! Po týdnu deště vysvitlo sluníčko, modrá obloha a věřte nevěřte, tohle nádherné počasí vydrželo téměř dva měsíce, takže jsme potom první řadu seriálu natočili v pohodě.“

Středeční hlavní vysílací čas bude na Nově v létě patřit reality show Výměna manželek. Po ní si diváci připomenou příběhy porodních asistentek i lékařů, pro něž je rození každodenním posláním, v dokumentárním seriálu Malé lásky.

Foto: TV Nova

Zlatá labuť, seriál, který bude po létě pokračovat. Marta Dancingerová a Kristýna Ryška

Ve čtvrtek 22. června pak uvidí poslední díl první řady původního dobového seriálu Zlatá labuť. Ale už o týden později, od čtvrtka 29. června, se mohou pravidelně těšit na komediální seriál Co ste hasiči? Po něm budou následovat vždy dvě epizody Okresního přeboru režiséra Jana Prušinovského. Nova i v tomhle případě sahá po reprízách.

Pátek a sobota? Filmy

Páteční a sobotní prázdninové večery opanují její obrazovky konečně filmy. Pátek bude ve znamení českých snímků. Stanice začíná s tituly Ubal a zmiz, LOVEní, následují komediální trilogie Babovřesky a Bobule.

Foto: Falcon

Z filmu Babovřesky 3

První víkendový večer se diváci mohou pro změnu těšit na hity světové kinematografie, namátkou na 2012, Tomb Rider, Bohové Egypta, Asterix a Olympijské hry, Fantastická zvířata a kde je najít, Fantastická zvířata: Grindewaldovy zločiny, Wonder Woman, Wonder Woman 1984 a Aquaman…

Léto 2023 a TV Nova

  • Nova Cinema nabídne mj. tři snímky Spider-Man, kultovní trilogii Matrix s Keanu Reevesem v hlavní roli. Fanoušci filmů se mohou těšit i na Hartovu válku, Kurz sebeovládání nebo závěrečný díl série o Johnu Rambovi s podtitulem Poslední krev.
  • Nova Fun uvede starší oblíbené komediální seriály, jakými jsou Teorie velkého třesku, Dva a pul chlapa, Zlatá sedmdesátá, Přátelé, Máma, Griffinovi a na obrazovky se opět vrátí sitcom Krok za krokem.
  • Nova Action v premiéře uvede nové tři epizody německého úspěšného krimiseriálu Kobra 11. Každá epizoda má stopáž celovečerního filmu. Diváci se také mohou těšit na deset filmů dobrodružné sci-fi ze série Star Trek.
  • Nova Lady připravila turecké seriály Zrazená láska a Moje sladká lež i návrat Jayne Seymourové v roli Doktorky Quinnové. Každou sobotu a neděli nejen divačky uvidí osudy lékařky Michaely a jejího manžela Sullyho v městečku Colorado Springs.
  • Nova Gold se vrátí úvodními díly jeden z nejúspěšnějších amerických televizních seriálů To je vražda napsala, plus seriály Zákon a pořádek, Beze stop nebo Myšlenky zločince.
  • Nova Sport nabídne mj. novinku, mistrovství světa ve fotbale žen, které se hraje od 20. července do 20. srpna. Většinu zápasů nabídnou stanice Nova Sport 1 a 2 – všechny zápasy pak budou živě, nebo ze záznamu na Voyo.

Nové pořady, pokračování oblíbených seriálů (včetně Zlaté labutě) si nechává Nova v drtivé většině až na podzim.

Anketa

Věnujete televizi v létě méně času než ve zbytku roku?
Ano, je hezky, jsem venku
70,1 %
Dívám se na ni zhruba stejně po celý rok
24,2 %
Nemám televizi
5,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 743 čtenářů.

Seriál Zlatá labuť bude pokračovat i po prázdninách

Film

Potrhlá Marta mimořádně řeší kriminální případy. Vyrazila proti Volze

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám