Hlavní obsah

Filmové premiéry: Víly z Inisherinu, Ve znamení býka, Velká svoboda, V zajetí mysli či Dealer - Dealer III

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S třemi Zlatými glóby jdou do kin Víly z Inisherinu. Nemilosrdný portrét člověka, který o vše přišel, přestože se na první pohled topí v luxusu, přináší drama Ve znamení býka. O člověku pronásledovaném za homosexualitu je film Velká svoboda. Emotivní dokument Nic bych neměnila je sondou do života ženy, která se nikdy nepoddala nepřízni osudu. Sériového vraha hledá policie ve filmu V zajetí mysli. Do kodaňského podsvětí nás zavedou tři pokračování filmu Dealer.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Víly z Inisherinu

Na odlehlém ostrově západně od pobřeží Irska sledujeme celoživotní přátele Pádraica a Colma, kteří se ocitnou v nejednoduché situaci, když Colm nečekaně jejich přátelství ukončí. Zaskočený Pádraic, kterému pomáhá jeho sestra a mladík žijící na ostrově, usilují o obnovu přátelství a odmítají vzít ne jako odpověď. Pádraicovy opakované snahy však jen posilují odhodlání bývalého přítele a když dá Colm zoufalé ultimátum, události rychle eskalují.

Trailer k filmu Víly z InisherinuVideo: Falcon

Víly z Inisherinu, Irsko / Velká Británie / USA 2022, komediální drama, 114 min., režie: Martin McDonagh, hrají: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon a další.

Ve znamení býka

Rapper Cole se vrací z úspěšného turné. Vyčerpaný pracovně i z nedávného rozvodu. Okolí neúnavně pokračuje v práci na jeho kariéře, ale Cole zaostává. Alkohol, drogy, prostitutky, excesy, agresivita… A někde na okraji jeho zorného pole se krčí malá dcerka, ale Cole k ní při nejlepší vůli nedokáže najít cestu…

Trailer k filmu Ve znamení býkaVideo: Bohemia Motion Pictures

Ve znamení býka, USA 2022, drama, 98 min., režie: Tim Sutton, hrají: Colson Baker, Maddie Hasson, Megan Fox, Angela Fornero a další.

Velká svoboda

Hans Hoffman je homosexuál a žid, což ho během 2. světové vlky dostalo do koncentračního tábora. Osvobozením však jeho problémy neskončily. Kvůli paragrafu 175 kriminalizujícímu homosexualitu byl odeslán přímo do vězení a za mříže se v průběhu dalších dvaceti let vracel znovu a znovu. Jediný stálý vztah v životě si tak vytvořil se svým dlouholetým spoluvězněm Viktorem, odsouzeným za vraždu.

Trailer k filmu Velká svobodaVideo: Asociace českých filmových klubů

Velká svoboda Rakousko / Německo 2021, drama, 117 min., režie: Sebastian Meise, hrají: Franz Rogowski, Georg Friedrich, Anton von Lucke, Thomas Prenn a další.

Nic bych neměnila

Dokumentární portrét dnes dospělé mladé ženy Kateřiny Morozové. Po narození byla umístěna do dětského domova, kde strávila téměř pět let. Dostala ale druhou šanci, středisko náhradní rodinné péče pro ni našlo novou, velkou a skvělou rodinu s otevřeným srdcem, která ji přijala i s jejím těžkým zdravotním hendikepem.

Nic bych neměnilaVideo: BontonfilmCZ

Nic bych neměnila, Česko 2022, dokument, 61 min., režie: Michal Černý

V zajetí mysli

Město terorizuje sériový vrah a policie je bezmocná. Úřady požádají o pomoc uvězněného sériového vraha, kterého všichni znají pod přezdívkou Umělec. Brilantní mysl jim pomáhá přiblížit se k psychice vraha, který si vybírá další oběti. Dvojice detektivů, která se na případu podílí, se dostává stále více pod vliv Umělce. Zdá se, že tuhle hru na kočku a myš neřídí oni.

Trailer k filmu V Zajetí mysliVideo: Vertigo International

V zajetí mysli, USA 2022, thriller, 97 min., režie: Mauro Borrelli, hrají: John Malkovich, Martin Lawrence, Melissa Roxburghová, Aiden Turner, Jacob Grodnik a další.

Dealer - Dealer III

Tři dánské kriminální thrillery jsou adrenalinovou jízdou po kodaňském drogovém podsvětí. První z nich je zároveň hereckým debutem známého dánského herce Madse Mikkelsena, který si zahrál ještě v druhém pokračování. Trilogií prochází postava narkobarona Mila, poslední díl je pak mrazivým portrétem tohoto již stárnoucího gangsterského kápa.

Trailer k filmu DealerVideo: Netflix

Dealer - Dealer III, Dánsko, 1996, 2004 a 2005, thrillery, režie: Nicolas Winding Refn, hrají: Mads Mikkelsen, Kurt Nielsen, Leif Sylvester, Zlatko Burić, Ilyas Agac a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám