Hlavní obsah

Emily je stále v Paříži. A přestává to stačit

První série Emily v Paříži byla během lockdownů v roce 2020 osvěžujícím únikem z reality plným francouzského šarmu a zajímavých záběrů. Druhá řada mírně ztrácela tempo a ta aktuální, třetí už je nuda. Přesto na Netflixu boduje v žebříčku sledovanosti.

Foto: Profimedia.cz

Specialistku na digitální marketing, která žije v Paříži svůj sen, ztvárnila Lily Collinsová.

Článek

Co je nového? Skoro nic. Mladá Američanka Emily Cooperová nadále okouzluje Paříž, kam jako odbornice na sociální sítě přijela z Chicaga vypomoci do pobočky americké marketingové agentury. Francouzsky stále nemluví, obléká se o něco výrazněji a maká ostošest. Osvědčila se jako influencerka, pro kterou jsou lajky a klientovo přání svaté.

Lily Collinsová (dcera Phila Collinse) naivně diblíkovský výraz tentokrát zpřísnila ofinkou. Pořád neví, co chce. Krátce po příjezdu se zamilovala do svého souseda, šéfkuchaře a kamarádčina přítele Gabriela, on se zakoukal do ní, ale trvalo tři série, než si to oba naplno uvědomili. Mezitím začala Emily chodit s bankéřem Alfiem, pak se Gabriel skoro oženil s Camille, dědičkou vinice v Champagne.

Třetí sezona začíná přesně tam, kde druhá skončila. Americká šéfová hlavní hrdinky Madeline, mimochodem od první série pořád těhotná, se v Paříži vypořádává s následky malé „francouzské revoluce“, kdy jí celý tým firmy Savoir dal výpověď. Zůstala pouze její americká svěřenkyně. Vlastně ani ta ne.

Pouhý věšák na módní kreace

Emily totiž tajně pracuje i pro svou věčně nespokojenou francouzskou nadřízenou. Než Madeline konečně porodí, tak se všechno trochu zamotá.

Emily v Paříži nemá za cíl klást před diváky hlubokomyslné otázky. Je to odpočinková novodobá pohádka, na kterou se i přes servírované stereotypy docela dobře dívá. V prvních dílech ještě voněla máslovými croissanty, fialkovým parfémem a těžkým vínem, ale kouzlo ukrutně rychle vyprchalo jako ranní opar nad Seinou. Chybí pořádný příběh, humor i nadhled.

Přitom producent seriálu Darren Star má na kontě celosvětové televizní úspěchy s Beverly Hills 90210, Melrose Place nebo Sexem ve městě. Autoři ale jako by z Emily udělali maják v rozbouřeném moři vztahů. Stojí nehnutě, přitom vlny odnášejí děj daleko od břehu.

Ústřední postava za celou dobu neudělala významnější pokrok. Zůstala pěkným věšákem na módní kreace, panenkou s porcelánovou pletí a očima přilepenýma k mobilnímu telefonu.

Snad z chystaného čtvrtého pokračování nezbude jen lacině nastavovaná americko-francouzská cibulačka.

Reklama

Související témata:
Seriál Emily in Paris

Související články

Emily v Paříži: Seriál plný módní inspirace

Dvacátého prvního prosince se fanoušci populárního seriálu Emily v Paříži dočkali tolik očekávaného třetího pokračování. Připomeňte si s námi zásadní módní...

Výběr článků

Načítám