Hlavní obsah

AC/DC iniciovali vznik knihy, která bude děti učit číst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská rocková skupina AC/DC se stala inspirací pro knihu, která bude pomáhat dětem naučit se číst. Ilustrovaná verze s názvem The AC/DC AB/CD High-Voltage Alphabet (Abeceda vysokého napětí AC/DC AB/CD) se dostane na trh 11. listopadu.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Brian Johnson a kytarista Angus Young jsou poznávacími osobnostmi australské rockové kapely AC/DC.

Článek

Byl to údajně sám kytarista slavné kapely Angus Young, kdo oslovil vydavatele s tímto nápadem. Výslednou podobu mu dal vizuální umělec Paul McNeil.

Kniha se zaměří na děti, které se teprve učí abecedu a začínají se učit číst. Bude bohatě ilustrovaná a složená z jednoduchých rýmovaných básní o jedné větě, které budou přístupným a vtipným způsobem vyprávět historii kapely a příběhy jejích členů.

Všechno začne písmenem A, tedy Angusem Youngem. C zase bude v knize Cliff Williams, baskytarista skupiny.

„Je to dětská kniha, ale na každé stránce je něco pro každého příznivce AC/DC a hudebního fanouška obecně. Paul McNeil odvedl skvělou práci, když ji navrhl. Těšíme se, že vzděláme další generaci rockových fanoušků,“ řekl zakladatel nakladatelství Love Police Brian Taranto v prohlášení citovaném britským hudebním magazínem NME.

Angus Young prý s nápadem na takovou knihu kontaktoval Taranta poté, co během pandemie našel brožuru M Is For Metal. Byla to první z řady hudebních čítanek od Love Police. Později společnost vydala knihy o punkové hudbě a countryové hudbě pro děti. The AC/DC AB/CD High-Voltage Alphabet bude čtvrtou publikací v této sérii.

„Být ve spojení s Angusem kvůli takhle důležitým věcem je divoké a dobrodružné,“ konstatoval Taranto. Do knihkupectví se kniha dostane 11. listopadu a bude stát kolem 25 dolarů.

Skupina AC/DC vznikla v Sydney v roce 1973. Dosud vydala sedmnáct studiových alb. Několikrát koncertovala i v České republice.

Reklama

Výběr článků

Načítám