Hlavní obsah

Zvrhlík si přisedl k ženě v metru a začal ji osahávat. Pak ji pozval na drink

Aktualizováno

Osahávání během jízdy metrem zažila na konci října žena v Praze. Neznámý zvrhlík ji pak ještě pozval na drink, poškozená však vyrazila na policejní služebnu. Ve čtvrtek policie požádala o pomoc s pátráním, během odpoledne pak totožnost zjistila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Žena jela 31. října na trase linky B ze Stodůlek na Zličín. Během jízdy si k ní přisedl muž, který ji začal osahávat na hýždích, stehnech a kolem pasu. Pak ji chytil podle policie za ruku, aby si nemohla odsednout, a pozval ji na drink s tím, že by mohla být legrace.

„Ženě se jeho chování nelíbilo a byla ráda, že vlak dorazil do cílové stanice, kde oba vystoupili. Zatímco poškozená odešla na policejní služebnu vše ohlásit, podezřelý se posadil a vyčkal na příjezd soupravy směrem do centra, do které nastoupil, a odjel,“ popsal mluvčí policie Jan Rybanský.

Případ policie vyšetřuje jako výtržnictví. Ve čtvrtek ráno zveřejnila podobu muže, s nímž chtěla hovořit. Odpoledne pátrání odvolala. „Díky medializaci případu se podařilo zjistit totožnost muže, který byl zároveň pozván k podání vysvětlení,“ uvedl Rybanský s tím, že další informace v tuto chvíli policie zveřejňovat nebude. Videozáznam byl proto stažen.

Policie by zároveň potřebovala mluvit se svědkyní, jež celý incident viděla. Informace přijme linka 158.

V areálu věznice v pražské Ruzyni zasahovali hasiči. U vjezdu je zkontrolovali dozorci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám