Hlavní obsah

Žena na Babišově mítinku v Krumlově spáchala přestupek, míní policie

Srpnový incident na předvolebním mítinku bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) v Českém Krumlově policie vyhodnotila jako přestupek. Případ ženy, která měla uhodit policistu v civilu, který do ní předtím podle jejích slov „žďuchal“, aniž by se legitimoval, teď řeší Městský úřad v Českém Krumlově.

Foto: repro Forum 24

Policie odvádí ženu z mítinku Andreje Babiše

Článek

„Dle informací od kolegů z Českého Krumlova bylo jednání zmiňované ženy posouzeno jako podezření z přestupku proti občanskému soužití dle § 7 odst. 1 písm. b) zák. č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích a postoupeno správnímu orgánu (Městský úřad Český Krumlov),“ uvedl pro Novinky policejní mluvčí Jiří Matzner.

Krumlovský úřad odmítl poskytnout informace ze správního přestupkového řízení.

Server Forum24 zveřejnil v srpnu video, ve kterém je vidět neuniformované policisty, jak ženu odvádějí z mítinku a přes její odpor ji usazují do neoznačeného auta. Policie k tomu na Twitteru uvedla, že záběrům předcházelo fyzické napadení policisty ze strany ženy.

Žena popsala pro Forum 24 potyčku tak, že během mítinku asi třikrát křičela na Babiše, načež do ní několikrát strčil vysoký muž. Žena proto odešla na druhou stranu a čekala, až Andrej Babiš odjede.

Pak si všimla, že tam stojí muž, co do ní strkal. Šla k němu a dala mu facku. Následně podle svých slov dostala pouta a byla odvedena do auta. Nikdo se jí podle ní nelegitimoval.

„Já jsem nenapadla policistu, já jsem napadla člověka v civilu, který do mě žďuchal,“ sdělila žena.

Zakleknutí autistického školáka bylo podle GIBS v pořádku

Krimi

Policejní prezident Martin Vondrášek uvedl, že zákrok vůči ženě byl oprávněný. „Žádný policista si to nemůže nechat líbit,“ zkonstatoval. Nicméně přiznal, že policisté pochybili, když neprokázali příslušnost k ozbrojenému sboru. A také, že policie nezvládla koordinaci.

Vondrášek vyzval jihočeskou policii, aby událost prošetřila, s policisty v současnosti běží kázeňské řízení.

Policie řeší kázeňsky i policisty, kteří zaklekli patnáctiletého autistického žáka základní školy na dalším z Babišových mítinků v jihočeských Borovanech. Podle GIBS (Generální inspekce bezpečnostních sborů) byl ale zákrok v pořádku. Matku chlapce nyní prověřuje policie.

Jako u bláznů. Místo omluvy policie matku zakleknutého autistického chlapce prověřuje

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám