Hlavní obsah

Za odlákání manžela jí udělala ze života peklo. Má podmínku a přijde o práci učitelky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učitelka z plzeňské základní školy Jitka Kaiserová už za katedru neusedne. Může si za to žárlivým chováním, které ji dostalo až před soud. Ten sedmapadesátiletou pedagožku ve středu pravomocně potrestal podmínkou za útoky na o dva roky mladší ženu, která jí přebrala manžela. Tím už nesplňuje podmínku bezúhonnosti, a musí tak v práci skončit.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Krajský soud v Plzni

Článek

„Odvolací senát potvrdil původní rozhodnutí plzeňského okresního soudu, podle kterého se obžalovaná dopustila přečinů ublížení na zdraví, nebezpečné pronásledování a výtržnictví. Za to jí uložil trest 10 měsíců vězení s podmíněným odkladem na rok a půl,“ uvedla mluvčí Krajského soudu v Plzni Jana Rubášová. Zároveň soud Kaiserové nařídil, aby se k poškozené již nepřibližovala a žádným způsobem ji nekontaktovala.

„Jsem ráda, že soud jednání obžalované považuje za nepřípustné a trestně postižitelné. Případ je o to smutnější, že se jedná o učitelku, která měla dětem předávat mimo jiného i zásady slušného chování,“ reagovala na rozsudek zmocněnkyně poškozené Martina Tetzeliová.

Oslovovala ji čubko nebo špíno

Žárlivé útoky musela Pavlína Š. snášet tři roky. Začalo to nadávkami v esemeskách, pokračovalo vulgárními telefonáty a nakonec došlo i na fyzické napadení.

Nadávky a rány pěstí. Učitelka útočila na sokyni v lásce

Krimi

„Od poloviny června 2020, kdy od ní manžel odešel, nebylo dne, kdybych nedostala esemesku, ve které mě oslovovala: ‚Čubko nebo špíno.‘ Neustále mi také volala na soukromý i služební mobil, aby mi oznámila, že jsem kurva. Když jsem si její číslo zablokovala, telefonovala mi do práce na pevnou linku,“ vypovídala poškozená před soudem.

A to byl podle jejích slov teprve začátek. „Pak to pokračovalo v místě mého bydliště. Dlouze zvonila na zvonek u vchodových dveří bytovky, a když jsem zvedla domácí telefon, tak do mikrofonu jen sprostě nadávala. Číhala schovaná v křoví nebo mezi auty, a když jsem šla do práce, nečekaně vyběhla a zase mě jen urážela,“ pokračovala Pavlína Š.

Vše pak vyvrcholilo fyzickým útokem, kdy měla obžalovaná vzít na sokyni v lásce dřevěnou tyč. „Kdybych nedala ruce před sebe, dostala bych ránu do hlavy. To byl moment, kdy jsem začala mít strach o své zdraví,“ líčila svědkyně s tím, že musela vyhledat odbornou lékařskou pomoc. „Trpěla jsem úzkostí, špatně spala a každé ráno jsem sledovala z okna, jestli tam někde venku nečíhá. Z domu jsem vycházela jen v opravdu nejnutnějších případech,“ upřesnila Pavlína Š., která pracuje jako ošetřovatelka v domově seniorů.

Vyjádřila lítost

Znalci uvedli, že poškozená trpí v důsledku prožité dlouhodobé stresové situace duševní poruchou. „Ta se projevuje silnými úzkostmi, poruchou spánku, děsivými sny v podobě inzultací ze strany obžalované či ztrátou radosti ze života. Rovněž prožívá bezradnost a bezvýchodnost ze stávající situace,“ stojí ve vyjádření odborníků.

Obžalovaná kantorka vyjádřila lítost nad tím, co se stalo. „Mrzí mě to strašně moc. Že zde stojím, je pro mě potupné a trapné. Ale ne všechno, co je v obžalobě, je pravda,“ uvedla Kaiserová, kterou zkoumala znalkyně, stejně jako poškozenou. „Jednala v prostém afektu v důsledku sporu a vyhroceného vzájemného vztahu dvou sokyň v lásce,“ konstatovala psychiatrička.

Žena v Hradci Králové napadla partnera sekáčkem na maso

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám