Hlavní obsah

Řešením je chalífát, skandovali muslimští demonstranti v Hamburku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi 1100 mladých muslimů demonstrovalo v sobotu odpoledne v Hamburku za to, aby v Německu byla ustavena islámská diktatura ve formě tzv. chalífátu. „Řešením je chalífát“ a „Alláhu akbar (Bůh je velký)“ vykřikovali účastníci akce, na kterou dohlížely početné policejní jednotky.

Foto: Profimedia.cz

Řešením je chalífát, hlásá transparent na sobotní demonstraci v Hamburku.

Článek

Podle deníku Die Welt vyzvala k protestu ve čtvrti Sankt Georg organizace Muslim Interaktiv, která je nástupnickým uskupením islamistické organizace Hizb ut-Tahrír, zakázané v roce 2003. Důvodem pořádání demonstrace byla podle organizátorů „protiislámská politika“ a „protiislámská mediální kampaň“ v Německu.

Řečníci obviňovali politiky a média z „laciných lží“ a „zbabělého zpravodajství“ o nynějším konfliktu v Pásmu Gazy. Jako transparenty nesli mnozí výtisky německých novin počmárané červenou barvou.

„Nechceme diktaturu hodnot“ a „Muslimové nemlčí“ provolávali dále účastníci akce. Přišel na ni i Joe Adade Boateng, šéf Muslim Interaktiv .

Tento 25letý muž podle deníku Hamburger Abendblatt studuje na hamburské univerzitě učitelství. Na internetu vystupuje jako islámský influencer - osoba, která ovlivňuje postoje a názory lidí, kteří ji sledují na sociálních sítích.

Sobotní akce se obešla bez incidentů. Její účastníci se zhruba po hodině a půl pokojně rozešli.

Chalífát je forma vlády, ve které je světské a náboženské vedení sjednoceno v osobě chalífy jako představitele zakladatele muslimské víry. Neexistuje žádné oddělení státu a náboženství jako v demokraciích západního typu. Každý, kdo volá po zřízení chalífátu, tedy jedná proti demokracii a ústavě, připomněla německá média.

Německé děti předstírají konverzi k islámu ze strachu z muslimských spolužáků

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám