Hlavní obsah

Na pražském Majálesu zasahovali těžkooděnci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při sobotním jednodenním festivalu Majáles na Letišti Letňany v Praze musela zasahovat policie, která areál nakonec vyklidila. Rozbuškou pro incidenty se stalo, že pořadatel přestal vracet zálohy za kelímky. Naštvaní lidé se začali bouřit a označovali pořadatele za zloděje.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Situaci popsali rozezlení lidé na sociálních sítích. Uživatel Peter Michajlov nevrácení záloh na oficiální facebookové stránce označil za snad největší selhání, jaké na festivalech zažil. Sobotního koncertu se účastnily snad desetitisíce lidí.

„Neumožnit po konci posledního koncertu vrácení kelímků a získání zaplacených záloh je drzost největších rozměrů, rozehnání davu nespokojených návštěvníků desítkami těžkooděnců a zásahovou jednotkou policie už jen dotvořilo obraz absolutního organizačního chaosu a marastu, který na místě vládnul,“ napsal Michajlov, podle něhož může jít o statisíce korun. Záloha za jeden kelímek činila 70 korun.

Pražský policejní mluvčí Jan Rybanský redakci potvrdil incident mezi personálem a návštěvníky kvůli vracení kelímků. „Situace na místě řešila speciální pořádková jednotka a policisté na koních,“ uvedl Rybanský. Tři lidé byli zadrženi pro přestupek neuposlechnutí policejní výzvy. Problém s neproplacenou zálohou za kelímky zatím policie neřešila. „Není vyloučeno, že se tou věcí budeme zabývat,“ uvedl Rybanský.

Podle dalších návštěvníků byla organizace akce, kterou pořádala společnost Sherwood Digital, zcela podceněná. Kelímky se vracely jen na dvou místech. Dovnitř si nebylo například možné vzít balenou vodu, na místě se jen prodávala a brzy došla.

Podle Michala Šamánka z Sherwood Digital došla hotovost ve stánku, kde finišoval výkup vratných kelímků.

„V tuto chvíli hledáme příčinu toho, proč vůbec došla, festival měl dvakrát větší rezervu, než by vůbec mělo být potřeba - je možné, že někdo něco zcizil nebo někde ‚zapomněl‘ - toto vyšetřujeme,“ uvedl Šamánek.

@plug113

Jaky je váš nazor na toto jednaní viz 2 video #fyp #majales

♬ původní zvuk - Vojta Ferák

Podle něho se nedostalo asi na pět set lidí, někteří čekali s deseti i dvaceti kelímky, protože nápoje nebylo možné čepovat vícekrát do jednoho kelímku. „Tito rozpoutali agresivní útok jak na stánek, tak na personál, a protože situace byla vážná, musela zasáhnout proti těmto agresorům Policie ČR. Festivalu zabere asi 20 minut dodat další hotovost na takový stánek, útok ale přišel takřka okamžitě,“ popsal Šamánek.

„Vzniklé situace je nám vůči slušným návštěvníkům, které to mohlo také částečně zasáhnout, líto, a pokud se nám podaří identifikovat tyto případy, budou jim samozřejmě zálohy vráceny,“ dodal Šamánek.

Colours of Ostrava hlásí Zaru Larsson, Seana Paula i Sofi Tukker. Přidávají se k Lennymu Kravitzovi, Samu Smithovi a dalším

Hudba

Reklama

Výběr článků

Načítám