Hlavní obsah

Útočník s mačetou vnikl do rodinného domu a napadl cizí ženu. Bez důvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katusice

Vážné zranění utrpěla v dubnu žena na Mladoboleslavsku poté, co do rodinného domu vnikl neznámý útočník a napadl ji mačetou. Zachránil ji její partner, který byl také napaden. Násilník, jehož motiv útoku není zcela zřejmý, byl dopaden a vzat do vazby.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Čin se odehrál na začátku dubna v obci Katusice v brzkých ranních hodinách. Mluvčí policie Barbora Schneeweissová o něm informovala ve středu.

„Na poškozenou ženu mačetou zaútočil a poranil ji. Na místo přiběhl partner poškozené, který se snažil dalšímu útoku zabránit, útočník ale napadl i jeho a začal ho škrtit,“ sdělila mluvčí.

Muž se mu vymanil a útočník se dal na útěk. Policisté ho vzápětí zadrželi a o dva dny později obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví.

K motivu se nevyjádřil

„Poškozené ženě způsobil útočník několik bodnořezných ran zejména v oblasti rukou, se kterými byla žena hospitalizovaná a podstoupila operaci,“ doplnila mluvčí.

Motiv muže, který byl v té době pod vlivem alkoholu, není podle mluvčí zcela jasný. U výslechu se k němu nijak blíže nevyjádřil. Soud ho poslal do vazby, hrozí mu až 10 let vězení.

Muž s mačetou proháněl strážníky po domě v Kladně. Předtím napadl matku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám