Hlavní obsah

Muž s mačetou proháněl strážníky po domě v Kladně. Předtím napadl matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Až hrozba namířenou zbraní strážníka zabrala na rozezleného muže v Kladně, který byl po příchodu z práce domů agresivní a napadal svou matku. Před přivolanou hlídkou městské policie nejdřív utekl na okap, pak na ni ale vyběhl s mačetou. Zneškodnit se ho podařilo na dvorku domu.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O incidentu ve středu informovala kladenská městská policie, na kterou se v pondělí obrátila přes tísňovou linku vyděšená žena s tím, že se bojí svého dospělého syna, který jí po příchodu z práce nadával a vyhazoval z domu různé věci.

Strážníci našli podezřelého na půdě. „Bylo slyšet sprosté nadávky, křik a rány dopadajících věcí, které kolem rozhazoval. Když zjistil, že je v domě hlídka, začal strážníkům sprostě nadávat a z domu je vyhazovat,“ uvedl mluvčí strážníků Milan Krupka.

Matka se snažila synovi, jehož věk strážníci neuvedli, domluvit a volala na něj, aby slezl dolů.

Kurýra si spletl s amantem, honil ho s mačetou po zahradě

Krimi

„Jeho reakce všechny překvapila, místo aby sešel dolů, vylezl na střechu a posadil se na okap. Hrozilo, že spadne dolů, proto matka opakovaně volala, aby společně se strážníky sešel na dvorek. To muže rozzlobilo ještě více,“ nastínil mluvčí další běh událostí.

Muž se vrátil na půdu, kde popadl mačetu a rozběhl se s ní proti strážníkům, kteří stáli na úzkých schodech.

„Hlídka, za níž běžel muž ohánějící se mačetou, z taktických důvodů seběhla na dvůr. Tam agresora vyzvala jménem zákona a za pomoci hrozby namířenou služební střelnou zbraní, aby odhodil mačetu a lehl si na zem,“ uvedl Krupka s tím, že pak už se násilník zalekl a sečnou zbraň odhodil.

Vykázání agresivního syna bylo k ničemu, na rodiče se vrátil s mačetou

Krimi

„V tu chvíli byl strážníky sveden za pomoci donucovacích prostředků na zem a byla mu nasazena pouta,“ dodal mluvčí.

Zadrženého si převzala státní policie, která případ vyšetřuje jako násilí proti úřední osobě, za které v případě, že podezřelý použije zbraň, hrozí až šestiletý trest vězení.

Zloděj dostal od muže v parku dvě facky. Ten ho pak pronásledoval s mačetou

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám