Hlavní obsah

Masový vrah z univerzity se na poslední chvíli zastřelil sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Student, který ve čtvrtek střílel na univerzitě v centru Prahy, zabil nakonec na ochozu budovy sám sebe, když se k němu přiblížili policisté. Ti ho ale podle prvotních informací při zásahu rovněž zasáhli. Přesnou příčinu smrti určí teprve pitva.

Střelba studenta z ochozuVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

Informaci o pravděpodobné sebevraždě potvrdil policejní prezident Martin Vondrášek na tiskové konferenci.

Podle něj samotný závěr zásahu provázela přestřelka mezi podezřelým a zasahujícími policisty.

„Policisté také použili zbraně, ale ze zranění, která jsme doteď byli u něj schopni vidět, vyplývá, že si vzal život. Jestli to bylo spojené i se střelbou policistů, nelze nyní prokázat, určí to až nařízená pitva,“ řekl policejní šéf.

Masovým vrahem je 24letý student univerzity

Krimi

O pravděpodobnosti sebevraždy svědčila i Vondráškova zmínka o tom, že mladíkovu totožnost zatím policie oficiálně nepotvrdila, protože utrpěl devastující poranění. To mohlo být právě důsledkem situace, kdy obrátil proti sobě z blízka zbraň. Okolnosti jeho smrti jsou předmětem dalšího prověřování.

Zároveň dodal, že při zákroku proti střelci nebyl zraněn nikdo z policistů ani z ostatních záchranných složek.

Masakr, jaký nemá v historii Česka obdoby, se ve čtvrtek odpoledne odehrál v budově na náměstí Jana Palacha. Následkem bylo nejméně 15 mrtvých a dalších 24 zraněných.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Střelec na ochozu budovy univerzity

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám