Hlavní obsah

Střelba na univerzitě v centru Prahy: Nejméně 15 mrtvých a desítky zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie zasahuje ve čtvrtek na náměstí Jana Palacha v Praze u případu střelby v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Policie večer uvedla, že zemřelo nejméně 15 lidí, 24 je zraněných.

Živě: Střelba u Filozofické fakulty Univerzity KarlovyVideo: Novinky, AP, ČTK

 
Článek

„Střelec byl eliminován! Celá budova je v současné chvíli evakuována a na místě je několik mrtvých a desítky raněných,“ informovala policie v 16:00 na síti X.

Počet obětí postupně roste. Záchranná služba nejprve informovala o 11 mrtvých včetně útočníka. Policie večer informovala o 15 mrtvých. Podezřelým je 24letý student z obce Hostouň.

Lidé přicházejí na pietní místo, uctívají oběti střelby

Krimi

Na místo vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Celé náměstí Jana Palacha a blízké okolí bylo zcela uzavřeno.

Policie zastavila dopravu a odklání tramvaje a autobusy. Vyzvala také lidi, aby se v okolí náměstí nezdržovali ani nevycházeli ven.

Ministr vnitra Vít Rakušan označil situaci jako vážnou a vyzval občany, aby respektovali pokyny policie.

Foto: Aktu.cz

Zásah na ochoze Filozofické fakulty UK

Na záběrech z místa byli vidět lidé vybíhající z budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a kolem nich policisté.

Nevycházejte, vyzvala policie lidi po střelbě na pražské fakultě

Domácí

Studenti fakulty mezi sebou na internetu sdíleli informace, že lidé jsou zamčení v učebnách či knihovně a že se evakuují i studenti z učeben v Celetné ulici.

Střelba na FF UKVideo: Policie ČR

Záchranná služba informovala, že na místo vyrazilo velké množství jejích posádek a rovněž speciální vůz Golem používaný při hromadných neštěstích.

Kvůli předpokládanému značnému počtu zraněných Ústřední vojenská nemocnice aktivovala traumaplán, týmy jsou připravené na hromadný příjem raněných.

Podle agentury Aktu.cz měl útočník použít dlouhou zbraň s optikou.

Někteří svědci z okolí školy hovořili o tom, že útočník zřejmě střílel i ze střechy budovy, dokonce na přijíždějící policisty.

Foto: Aktu.cz

Muž na ochoze Filozofické fakulty UK v Praze

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám