Hlavní obsah

Při hádce kvůli politice probodl Ukrajinec srdce spolubydlícímu. Dostal 12 let

• Aktualizováno

Na 12 let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal v pátek Krajský soud v Plzni Volodymyra Synytsiu za vraždu spolubydlícího na ubytovně v Třemošné. Jednatřicetiletý Ukrajinec při hádce loni na Štědrý den bodl muže z Moldávie (38) přímo do srdce.

Obžalovaný Volodymyr Synytsia u souduVideo: Patrik Biskup , Právo

 
Článek

„Obžalovaného usvědčuje přímý svědek, který ještě před svojí smrtí popsal situaci na místě, která koresponduje s dalšími důkazy. Mimo jiného uvedl, že obžalovaný otíral nůž a telefonoval svojí manželce, že zabil člověka,“ uvedl předseda senátu Jan Špeta.

Trojice cizinců loni popíjela alkohol a do sporu se dostali kvůli politice.

„Obžalovaný uchopil kuchyňský nůž s čepelí dlouhou přes 20 centimetrů a bodl poškozeného, se kterým se předtím dostal do slovní rozepře. Nůž přeťal žebro a poranil srdce, což vedlo k masivní krevní ztrátě a následné smrti,“ řekla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Mladík chystal vraždu zdravotní sestry z Bohnic. V ústavu byl kvůli sadistickým choutkám

Krimi

Synystia nejprve policistům tvrdil, že šlo o nešťastnou náhodu. Výpověď ale změnil v průběhu vyšetřování, kdy zemřel jeho krajan, který byl přímým účastníkem krvavého incidentu. Začal pak tvrdit, že nikoho nezabil.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný Volodymyr Synytsia u soudu

„Všichni tři jsme popíjeli v kuchyňce na ubytovně. Řeč přišla i na politiku. Poškozený nám říkal, ať jdeme bojovat na Donbas. Vysvětlovali jsme mu, že jsme v Česku proto, abychom vydělali peníze a uživili rodiny na Ukrajině,“ uvedl před soudem obžalovaný.

Podle něj se pak hádka zvrhla v potyčku. „Nevím, kdo poškozenému způsobil smrtelné zranění. Já to nebyl. Naopak jsem se snažil pobodanému muži zastavit krvácení z hrudi,“ prohlásil Synystia.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Kuchyňka, kde došlo k vraždě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám