Hlavní obsah

Mladík chystal vraždu zdravotní sestry z Bohnic. V ústavu byl kvůli sadistickým choutkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli přípravě vraždy zdravotní sestry z bohnické psychiatrické léčebny stanul ve středu před pražským městským soudem teprve dvacetiletý muž. Mladík si měl podle obžaloby přichystat oprátku, kterou chtěl čtyřiašedesátiletou zdravotnici uškrtit. V ústavu byl hospitalizován právě pro své sadistické sklony.

Obžalovaný u souduVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Muž si podle obžaloby loni v srpnu „vlivem nutkavých myšlenek na ublížení druhým a jejich usmrcení“ přichystal ze šňůry od tepláků oprátku. Tou chtěl podle spisu uškrtit jednu z ošetřujících zdravotních sester, která ho sexuálně vzrušovala, stejně jako představa, že ji škrtí.

Oprátku si schoval. Přišlo se na ni, když mu jiná zdravotní sestra balila věci kvůli jeho přemístění na uzavřené oddělení. O přesunu rozhodl lékař poté, co mu obžalovaný oznámil, že má nutkavé myšlenky na usmrcení jiného. Přiznal prý také sebevražedné sklony.

Původně byla oprátka pro mě

„Necítím se být vinen. Kdybych chtěl něco udělat paní sestřičce, tak to udělám,“ prohlásil na úvod své výpovědi mladík. Připustil pak, že ho nicméně „něco takového“ napadlo. „Původně jsem si ji (oprátku) udělal na sebe, ale pak jsem myslel na poškozenou,“ dodal. Pak už podle svých slov nebyl ve výpovědi schopen pokračovat. Uzavřel ji slovy: „Nechtěl jsem to udělat, je mi to líto.“ Oprátku si mezi věci prý jen schoval, protože mu to „bylo trapné a nechtěl, aby ji našli“.

Sestra, kterou měl obžalovaný chtít uškrtit, u soudu uvedla, že vůbec nic netušila a dozvěděla se to až u výslechu.

Za uříznuté varle sadistický kněz do vězení nepůjde, musí se ale léčit

Krimi

Podle svědků z řad ošetřujících doktorů či sester trpí mladík poruchou sexuální preference s agresívními sklony. Svědkům se obžalovaný svěřil, že měl fantazie někomu ublížit a nemohl se od nich odpoutat. Proto také vyhledal pomoc v psychiatrické léčebně.

Jeden ze svědků uvedl, že mu obžalovaný vyprávěl, že od svých dvanácti let zabíjel zvířata, což bylo později spojeno se sexuálním vzrušením. S postupem času se obžalovanému vnucovaly myšlenky někomu ublížit, zejména dětem a starším ženám.

Soud bude pokračovat výslechem dalších svědků. Mladík je ohrožen trestní sazbou v rozmezí 12 až 20 let. Žalobce však navrhuje trest pod spodní hranicí sazby, zejména s důrazem na ochranné psychiatrické léčení.

Sadistka ze Smíchova bude zavřená i po odpykání trestu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám