Hlavní obsah

Policie odložila vyšetřování vraždy 17letého mladíka. O rok starší pachatel zemřel

Velké Losiny

Policie odložila vyšetřování vraždy 17letého chlapce na Šumpersku z loňského října. Podezřelý 18letý hoch totiž zemřel na následky intoxikace drogami. Postřelen byl také policisty, protože byl agresivní. Střelná poranění ale dle znalců neměla podíl na jeho smrti.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté odložili případ zavražděného sedmnáctiletého chlapce, který přišel o život v bytovém domě ve Velkých Losinách. A to pro nepřípustnost trestního stíhání, neboť osmnáctiletý útočník podezřelý ze zločinu vraždy zemřel,“ uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Tragédie se odehrála 28. října. Napadený chlapec na místě vykrvácel. Vrah mu zasadil minimálně 50 bodných ran do hrudníku, obličeje, krku, zad a nohou. Útočník nereagoval na výzvy policistů a ohrožoval je. Střelili ho do ruky, ale to jej nezastavilo. Až druhá střela do ruky byla účinná a podařilo se ho zpacifikovat. Útočník zemřel při převozu do nemocnice.

Z toxikologického rozboru u zemřelého útočníka vyplynulo, že příčinou smrti byla těžká intoxikace omamnými a psychotropními látkami. „Šlo o naprosto nepřežitelnou směs alkoholu, THC, meskalinu a lysohlávek,“ řekl šéf odboru obecné kriminality Jan Lisický.

Nepřežitelná směs drog. Policií postřelený útočník zemřel na intoxikaci, řekl kriminalista

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám