Hlavní obsah

Nepřežitelná směs drog. Policií postřelený útočník zemřel na intoxikaci, řekl kriminalista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příčinou smrti útočníka z Velkých Losin na Šumpersku, kterého na konci října postřelili při vražedném útoku policisté, byla těžká intoxikace omamnými a psychotropními látkami. Vyplynulo to z toxikologického rozboru, řekl novinářům šéf olomouckého odboru obecné kriminality Jan Lisický.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Agresivního osmnáctiletého útočníka postřelili policisté dvakrát do ruky ve chvíli, kdy brutálně napadal svého o rok mladšího kamaráda. Mladíkovi zasadil pět desítek bodných ran nožem, zemřel na místě. Zraněný útočník zemřel při převozu do nemocnice.

THC, meskalin i lysohlávky

„Poté, co byla ukončena veškerá znalecká zkoumání ohledně příčin smrti vraha z Velkých Losin, bylo jednoznačně potvrzeno, že příčinou smrti byla smrtelná intoxikace omamnými a psychotropními látkami. Šlo o naprosto nepřežitelnou směs alkoholu, THC, meskalinu a lysohlávek,“ řekl Lisický. Meskalin je psychoaktivní droga ze skupiny alkaloidů, která se vyskytuje například v mexických kaktusech. Jde o zakázanou látku.

Tragédie se stala 28. října v bytovém domě nedaleko losinského zámku. Policii přivolali sousedé, kteří zaslechli velmi hlasitou hádku na chodbě. Policisté přijeli ve chvíli, kdy útočník napadal svého známého dvěma noži i zlomenou tyčí od smetáku, nereagoval na opakované výzvy zasahujících policistů a v zuřivém útoku pokračoval, přičemž začal ohrožovat i hlídku.

Zdrogovaný muž se na sídlišti v Zábřehu pustil do boje s démony. Vzal si na ně sekeru

Krimi

Jeho agresivní chování nezastavila ani střela policistů do ruky. Po dalších výzvách následovala druhá střela do ruky, po které se pěti policistům podařilo vzpouzejícího se pachatele zpacifikovat.

Policisté zadrženému útočníkovi i jeho oběti poskytli první pomoc a zavolali záchrannou službu. U pobodaného chlapce lékař na místě konstatoval smrt. Pachatele policisté pomohli naložit do sanitky, mladík při převozu do nemocnice zemřel.

Slyšel jsem ťukání boží, dáte si marihuanu? Muž s pěstírnou v bytě nabízel policii drogy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám